У промотивном споту Хрватске Никола Тесла и Лука Модрић

Влада Републике Хрватске је на свом службеном Јутјуб каналу објавила спот којим се представља председавање Саветом Европске уније. Спот, у ком се помиње и Никола Тесла, приказан је уочи уводног говора Андреја Пленковића на састанку хрватске владе и Европске комисије.

Промотивни спот који је прошле недеље представио премијер Андреј Пленковић коштао је 1.390.568,83 куна (преко 185.000 евра) што укључује све трошкове снимања и пратеће логистике.

Спот почиње реченицом "Сјећам се подијељене Еуропе и Хрватске саме на грубом мору, али вратили смо се кући и наш пут тек почиње".

У споту је, како Индекс наводи, приказана срећна и просперитетна Хрватска, Никола Тесла, Мате Римац и Лука Модрић, као и млади успешни предузетници "који остају на својој дедовини" и успеси фудбалске репрезентације.

Спот се завршава приказом хрватске породице од неколико генерација, која се окупила у "луксузној модернистичкој вили изнад града".

"Дакле сликом нечега што 99 посто Хрвата никад није доживело", пише Индекс.

број коментара 34 Пошаљи коментар
(четвртак, 16. јан 2020, 15:39) - anonymous [нерегистровани]

Odgovor: Ovdje u Americi

Komsija, molim te nemoj da siris lazi. Poseti biblioteke, naucne institucije (fakultete), velike kompanije, naucne skupove, crkve, itd., pa se onda javi. Po tvom pisanju, imam utisak da si ti u Americi posle 90-tih, sto ti ne daje nokakvo parvo da komentarises o stanju u Americi.

(четвртак, 16. јан 2020, 11:35) - anonymous [нерегистровани]

Otac

Otac domovine dr. Ante Starcevic i njegov "sin" drugi otac Tudjman ne bi se slozili sa YT sadrzajem.

(четвртак, 16. јан 2020, 10:36) - Markovljev [нерегистровани]

Treba da smo ponosni

Svaka država koja pola godine predsedava EU se trudi da učini što lepši spot kojim se promovišu u ostatku EU. Ako su Hrvati ubacili u spot i Nikolu Teslu, treba da budemo ponosni, jer ja se setih samo Ivana Meštrovića kao poznatog Hrvata. Verovatno da je problem bio naći Hrvata kojeg zna Evropa, pa zato budimo ponosni što smo im opet pomogli sa prezentacijom. Problem će biti kada ih budu pitali da posete Muzej Nikole Tesle, moraće ga poslati u Beograd.

(четвртак, 16. јан 2020, 10:09) - anonymous [нерегистровани]

a

Evo i ja sam u Engleskoj poznat kao srpski azilant iz Hrvatske

(четвртак, 16. јан 2020, 09:53) - anonymous [нерегистровани]

Tesla

Da je Tesla rodjen '90-tih, verovatno bi bio proteran kao i svi oni Srbi koje ste oterali s ognjista!!!

(четвртак, 16. јан 2020, 09:20) - anonymous [нерегистровани]

Je li to spot

Austro - Srbije? Lijepo od vas sto znate ko je ko i sta je to sto vreedi.

(четвртак, 16. јан 2020, 09:10) - anonymous [нерегистровани]

halo..

Tesla je bio toliko veliki da bi sada mi i Hrvati trebalo da ga delimo..Bio je Jugosloven ...i to je vazno kad su ovi posle njega rasturili divnu Drzavu Jugoslaviju sad bi da se otimate oko Tesle...

(четвртак, 16. јан 2020, 08:49) - anonymous Lala [нерегистровани]

@Tko

Udata djevojka se nesmije otimati .

(четвртак, 16. јан 2020, 08:08) - Горан [нерегистровани]

Присвајање

Пребацујете Хрватима свашта, и оправдано и неоправданао, а исти сте као и ти које прозивате. Нико не брани Слађани Милошевић или било којој другој дами са естраде 1980-их да организује концерт било где. Што се српских певача и Хрватске тиче: Пуна је Хрватска њихових наступа, а у медијима се појављују вести само када неке будале мисле да могу да утичу на организаторе фестивала. Што се тиче шаховнице: Нису је Хрвати украли од никога! Та шаховница се налази на средњевековним грбовима широм словенске Европе: ИМају је и Пољаци, и Чеси, и код Срба се налазила, али је имају и Мађари, и Немци (Аустријанци, Баварци, Шлезија, Померанија, Хесен....).

(четвртак, 16. јан 2020, 08:08) - Terminator [нерегистровани]

re: Komentar iz Zagreba!

Majstore, a kada je nastala ta "lijepa vasa"? Tesla je Srbin rodjen u Austro-Ugarskoj monarhiji, a u to vreme
nije ni bilo ustasa ?