Марковић: Отворени смо за разговор са Митрополијом о закључењу темељног уговора

Премијер Црне Горе Душко Марковић каже да је влада те земље остаје отворена за разговор са свим верским заједницама. Душко Марковић, додајући да је Црна Гора одолела непримереној и агресивној медијској кампањи, чији је циљ био дестабилизација државе.

Марковић је, на конференцији поводом представљања приоритета шестомесечног хрватског председавања Саветом Европске уније, нагласио да је Црна Гора приликом усвајања Закона о слободи вероисповести испоштовала све препоруке Венецијанске комисије, преноси РТЦГ.

Нагласио је да црногорска влада остаје отворена за разговор са свим верским заједницама.

"Отворени смо за разговоре са Митрополијом црногорско-приморском о закључењу темељног уговора, кад год за то покажу спремност", поручио је Марковић.

Додао да очекује да ће опозиционе партије показати зрелост и одговорност према бирачима, када је завршена прича о изборним законима.

"Жртва хибридног рата"

Премијер Црне Горе рекао је да је та држава била жртва хибридног рата.

"Као што смо били свједоци у протеклих пар недјеља, упркос великом броју субверзивних активности којима смо били изложени, успјели смо да очувамо безбједност и основне вриједности које баштини наше друштво", истакао је Марковић.

Према његовим речима, Црна Гора је одолела непримереној и агресивној медијској кампањи уз велики број дезинформација и лажних вести – са циљем узнемиравања јавности и грађана, и подстицања нереда и нестабилности.

"Данас је Црна Гора једна од најбрже растућих економија Европе. Високе стопе економског раста и значајна домаћа и страна инвестициона активност довеле су до повећања броја запослених и смањења броја незапослених у Црној Гори", закључио је Марковић.

број коментара 10 Пошаљи коментар
(среда, 15. јан 2020, 18:52) - Петрија [нерегистровани]

Српска православна црква

Српска православна црква, коју представља Патријарх, са седиштем у Београду је активно легитимисана да преговара са Владом Црне Горе. Ради се о имовини СПЦ, која је једна и недељива, тако да Митрополит, као и остале владике из Црне Горе, могу бити присутни, могу учествовати у преговорима, ставити и свој потпис, али зна се ко је главни и ко представља Српску православну цркву, а и где је њено седиште. Да видимо да ли ће Митрополит Амфилохије да испоштује Устав СПЦ.

(среда, 15. јан 2020, 18:22) - milan lala [нерегистровани]

Markovicevo prodavanje magle

Ne moze biti "temeljnog ugovora" sa ovakvim nakaradnim zakonom. Prvo da se zakon stavi van snage, pa da se pocnu razgovori o novom zakonu, pa tek onda moze temeljni ugovor sa svim crkvama i islamskom zajednicom. Neka Markovic i Djukanovic i dalje glumataju pokusavajuci da prodaju maglu, dolaze izbori a
sa izborima i njihov kraj . Narodu su dosadili  pa ce im narod na ovim izborima presuditi za napade i pokusaj otimacine imovine Mitropolije Crnogorsko Primorske - SPC .

(среда, 15. јан 2020, 17:56) - anonymous Lala [нерегистровани]

Kolko vidim,

Ovaj priznaje da je pre nego što je skočio izgovorio hop (kratak je to skok) .

(среда, 15. јан 2020, 17:36) - anonymous [нерегистровани]

Tajming

Sam rece da je donosennje zakona posledioca predsedavanja hrvatske EU.Racunaju na saveznistvo i paralizu EU.Dobar tajming.Samo su na narod zaboravili.Nikakvi pregovori dok se zakon ne povuce.Sve drugo je prevara.

(среда, 15. јан 2020, 17:25) - anonymous [нерегистровани]

Redosled poteza

Valjda je prvo trebalo razgovarati.

(среда, 15. јан 2020, 17:10) - Radonja [нерегистровани]

S`etio se!!!

Sutra je cetvrtak pa valja necim zamajavati narod, nebi li se stekao utisak da vlada nesto radi.

(среда, 15. јан 2020, 16:33) - Наставник универзитета [нерегистровани]

Главни узрок нестабилности - г. Мило Ђукановић

И сам г. Душко Марковић добро зна да се он ништа не пита и одлучује. Он сам прича за јавност оно што му каже г. Ђукановић. Само призивањем спољњег и унутрашњег непријатеља г. Ђукановић изазива поделе и остаје на власти. Кад чујем успехе о економском расту и моћи економије Црне Горе дође ми да пукнем од смеха. Покушава да обмањује своје бираче и скреће тему са горућег проблема.

(среда, 15. јан 2020, 15:26) - anonymous [нерегистровани]

СПЦ

Само може да се разговара са Српском Православном Црквом никако само са Митрополијом. Само са Патријархом,Амфилохијем и кога још Синод СПЦ одреди.

(среда, 15. јан 2020, 15:18) - anonymous [нерегистровани]

ekonomija CG

"Danas je Crna Gora jedna od najbrže rastućih ekonomija Evrope...."

Da li postoji neka zvanicna statistika koja to potvrđuje? Koliko znam najbrže rastuce su Mađarska, Srbija, Poljska itd.

(среда, 15. јан 2020, 14:10) - anonymous [нерегистровани]

Како да не!

Ови из црногорске владе изгледа преписују од Албанаца с Косова - прво отели, па онда - ајд' да преговарамо. Неће моћи! Повуците закон, па онда преговори!