Перовић Пажину: Протести неће престати док се закон не стави ван снаге

Ректор Богословије на Цетињу Гојко Перовић одговорио је министру правде Зорану Пажину да је Митрополија црногорска-приморска спремна на дијалог, али да протести неће престати нити ће бити обустављени док спорни Закон о вероисповести неповратно не буде стављен ван "сваке правне и политичке снаге".

"Можемо разговарати и разматрати иницијативе и наше и Владине, али наши протести нити ће престати нити ће бити обустављани, док се овај закон неповратно не стави ван сваке правне и политичке снаге", рекао је Гојко Перовић за подгоричке Вијести.

Зоран Пажин је за Би-Би-Си на српском изјавио да је Влада спремна да разговара са Митрополијом црногорско-приморском и о условима под којима би могао бити закључен темељни уговор, чим сама Митрополија искаже спремност за ту врсту дијалога. 

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 13. јан 2020, 14:33) - anonymous [нерегистровани]

"Neka bude borba neprestana"!

Ne sme se stati! Njima se nista ne sme verovati! Koliko smo puta bili izigrani i prevareni! Do novih izbora mogu svasta uraditi sa otetim svetinjama i imovinom nase Crkve. Mudar je narod u Crnoj Gori, ne zaboravlja 1945. godinu kada je mucki pobijeno skoro svo svestenstvo SPC u Cnoj Gori i sire. Ovo je pitanje opstanka, pitanje sta smo bili, sta jesmo i sta cemo biti! Ne dajte se prevariti narode.

(понедељак, 13. јан 2020, 13:53) - milan lala [нерегистровани]

Resenje svih problema

Protestovati mirno do izbora a onda na izborima pozvati vernike Crnogorce i Srbe da ne glasaju za rezim M. Djukanovica .