Шесторо страдало у великом пожару у старачком дому

Шест особа погинуло је у пожару који је избио у Дому за стара и немоћна лица у Хрватској. Према писању медија, објекат је изгорео до непрепознатљивости.

Хрватска радио-телевизија јавља да је пожар у дому "Зелена оаза", у месту Андрашевац, избио јутрос око 6 часова и 45 минута.

У објекту, који је изгорео до непрепознатиљивости, пронађена су тела пет жена и једног мушкарца, јавља Индекс. Били су непокретни и сами, без надзора.

Дом за старије и немоћне "Зелена оаза" удаљен је тридесет километара од Загреба. Пружа смештај за покретне, полупокретне и непокретне и може да прими двадесет особа.

За сада није познато шта је изазвало пожар, а полиција врши увиђај. 

На згариште Старачког дома дошли су и премијер Андреј Пленковић и министар унутрашњих послова Давор Божиновић.

"Нажалост, према првим информацијама које смо добили смртно је страдало шест особа. У тијеку је очевид. У овом тренутку осим изражавања најдубље сућути обитељима смртно страдалих особа, не могу рећи ништа више. Причекат ћемо да надлежне службе обаве свој посао", изјавио је новинарима премијер Пленковић, преноси ХРТ.

Упитан да ли би због овог случаја требало пооштрито инспекцијске мере у домовима за старе и немоћне, Пленковић је рекао: "Овдје ће се укључити сви - и жупанијска тијела и надлежно Министарство. Да видимо треба ли тај сустав контрола чинити редовитијим и чешћим". 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар