Сарајево, бег од загађења упола цене

Град Сарајево ће сваког викенда до 1. марта држављанима БиХ омогућити упола јефтиније карте за Требевићку жичару, јавља портал Кликс.

Градоначелник Сарајева Абдулах Скака је навео да је ово хитна мера која је усвојена као врста подршке грађанима Сарајева због загађења ваздуха у зимским данима.

"Свакодневно добијамо информације о високој загађености зрака. Желимо олакшати грађанима да изађу на чист зрак, да уживају у ваздушној бањи на Требевићу. Прошле године смо ову акцију поклонили само дијелу становништва, али ове године ћемо то омогућити свим бх. грађанима са намјером да их подстакнемо да на лијеп начин искористе викенде и да дођу на Требевић", рекао је Скака, а преноси портал Кликс.

Градоначелник истиче да је ово један од начина да се грађанима Сарајева олакшају дани када је високо загађење.

Из Града Сарајева је саопштено да ће од 11. фебруара до 1. марта сви држављани БиХ суботом и недељом моћи да купе повратну карту за Требевићку жичару по цени од три конвертибилне марке (180 динара).

Попуст ће се остварити уз одговарајући лични документ који је издат у Босни и Херцеговини.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(субота, 11. јан 2020, 12:22) - Воронцов [нерегистровани]

Пта друго очекивати

Пренасељеност је проблем. Толико становника на малом простору, испуштају гасове димњаци испуштају средства транспорта, а временске прилике сасвим непогодне да се догађа струјање ваздуха то јест проветравање.

(субота, 11. јан 2020, 10:27) - anonymous [нерегистровани]

Testirano.

Ovdje u Belgiji su izvrsili jedan test kako bi uporedili izduvne gasove iz jednog dimnjaka i jednog kamiona slepera. Uporedjivana je kolicina mikro cestica cadji i CO2 . Dobili su zacudjujuci rezultat. Kolicina izduvnih oneciscenja iz dimnjaka je bila 300 puta veca nego iz kamiona.
To je razlog tolikog smoga u zimskim mjesecima.
Treba se promjeniti nacin zagrijavanja u domacinstvima. Zagrijavanja na plin su omogucili vecu sigurnost NOVE PLINSKE PECi koje su 1OO % bezbedne jer usisavaju vazduh kroz duplu cijev koji je vec zagrijan od izduvnih gasova i tako povecavaju rentabilnost potrosenog plina.Koristite grijanje samo onoliko koliko vam je potrebno uz pomoc savremenih termostata.

(субота, 11. јан 2020, 02:03) - anonymous [нерегистровани]

Made in Srbija

Nema prljavijeg i zagadjenijeg od Beograda. Dok je dzibera, cigana, šiotara, sirijaca i naravno ogavnih naprednjaka i drugih otpadaka ovog društva ostaće najprljaviji i najzagadjeniji na svetu..

(петак, 10. јан 2020, 23:35) - Miki M [нерегистровани]

Danas

Evo upravo gledam na Air Visual danas Sarajevo najzagadjeniji grad na svijetu, 550 US AQI, duplo vise od Dhaka, Banglades..... strasno

(петак, 10. јан 2020, 21:27) - anonymous [нерегистровани]

Dado

Po mom mišljenju najružniji i najprljaviji grad u evropi, od većih, tj. glavnih.

(петак, 10. јан 2020, 20:53) - anonymous [нерегистровани]

Sarajevo,uzice,bugojno...

imaju isti problem,kotlina.nema tu velike pomoci osim kao london prosloga veka,gasifikacija celog grada i okoline.ljudi koji nisu bili u londonu pricaju o magli,smogu...zivim u londonu 28 godina,bio sam asmaticar u bosni i prodisao od prve.vazduh nozem mozes seci.more sa svih strana.kada dodje tazbina iz beograda ne mogu verovat koliko je dobar vazduh plus nasa hrana tu smo engleze pobedili jer englezi kazu.