Амфилохије: Када се Ђукановић буде крстио, биће много мудрији

Митрополит Амфилохије каже да председник Црне Горе Мило Ђукановић стоји иза целе приче о Закону о слободи вероисповести. "Зато ја њега често и позивам да га крстим. Када се крсти, биће много мудрији", рекао је Амфилохије.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије позвао је још једном Владу Црне Горе да повуче Закон о слободи вероисповести и да донесе пропис у складу са европским стандардима, изражавајући очекивање да протести неће стати све док се то не деси.

Упитан да ли иза народних скупова и шетње по црногорским градовима стоје политичке партије, Амфилохије је поновио да то апсолутно нема никакве везе са политиком.

Поново је критиковао црногорског председника Мила Ђукановића, тврдећи да је он "на челу цијеле приче око доношења закона".

"Нема ту никакве сумње, Ђукановић је на челу цијеле приче. Зато ја њега често пута и позивам да га крстим. Када се крсти, биће много мудрији, паметнији. Пјева о вјечној Црној Гори, а укида све оно што је вјечно у Црној Гори, на чему је Црна Гора саграђена", поручио је митрополит и интервјуу за Вијести.

Поновио је да би Влади било "најпаметније да што пре схвати да након великог народног отпора повуче закон".

"То није отпор политички диригован, него то проговара из бића народа. Ово ће се наставити, нема никакве сумње, све дотле док они тај безумни закон не повуку", поручио је Амфилохије.

Митрополит је навео да Епископски савет МЦП припрема иницијативу за оцену уставности закона и подсетио да су адвокати из Београда већ поднели захтев за оцену уставности, на чему им је захвалио.

број коментара 14 Пошаљи коментар
(петак, 10. јан 2020, 14:46) - anonymous [нерегистровани]

Odgovor Ljubomiru "Amfilohijevo Mudrovanje"

Ljubomire, ljubila te majka!Podbacio si i najbolje bi bilo da se ne javljas na ovim sajtovima.Ti ne razumes znacenje krsta i krstavanje.Krst je sacuvao i cuva hriscanski narod.Da nije bilo krsta od onih koji su za krst zivot davali, ti se ne bi zvao kako se zoves niti bi govorio kako govoris.Zar ne vidis da su sve vladavine i politike prolazne osim krsta jer je jedino krst veciti.

(петак, 10. јан 2020, 14:35) - anonymous [нерегистровани]

Krstenje

Krstenje sigurno nece promeniti coveka.Covek se mora sam menjati.Ali nije dobro ni pametno govoriti o onome sto ne razumete i o cemu nemate vremena da razmisljate.Amfilohije je govorio o samom cinu(obredu) koji bi trebao da navede coveka na razmisljanje o tome aspektu zivota.Eto ja sam se krstio u 57 godina ali je to cin osecanja pripadnostii nekome i necemu ili vere u nesto.Bez vere u nesto nema zivota.LJudi u sustini imaju tri mogucnosti.Vera u Boga u sebe ili u ono drugo.

(петак, 10. јан 2020, 12:59) - Ljubomir [нерегистровани]

Amfilohijevo mudrovanje?

Da je Amfilohije mudar ne bi ovako izjavljivao u 21. vijeku a uostalom sto njega briga da li je Milo krsten ili ne! Sa ovom izjavom proizvodi jos vecu mrznju medju narodom!

(петак, 10. јан 2020, 12:30) - глас разума [нерегистровани]

И те како има "српских земаља"

Оно што је данас у дефициту у српским земљама, јесу часни и честити људи, који неће издати за шаку сребрењака. А кад је ријеч о Црној Гори то је најсрпскија српска земља, српска Спарта, слично као и Херцеговина.

(петак, 10. јан 2020, 11:55) - anonymous [нерегистровани]

Nema "srpskih zemalja"!

Toga nikad nije ni bilo,
a danas pogotovo. Tamo gde su naši vajni političari postavljali granice, tamo Srba više nema. Čak ni cela Srbija nije srpska.

(петак, 10. јан 2020, 11:26) - anonymous [нерегистровани]

Sveta tajna krštenja?

Pa zašto se onda vrši fizičko crtanje krsta po telu, ako je sveto?
Zar nije ono što je sveto nevidljivo i duhovno?
Izgleda da je hrišćanstvo idolopoklonstvo religija.

(петак, 10. јан 2020, 11:04) - anonymous [нерегистровани]

Само причате док се све не разводни...

Причом се неће постићи циљ, него ви браћо у ЦГ дајте ултиматум режиму да под хитно повуче закон. Ако то не уради пооштрите демонстрације, блокирати парламент, важне установе док не повуку зло од закона. Садашњи властодршци морају отићи са власти јер са њима на челу невоље ће бити све веће ! Живео српски народ и све српске земље !

(петак, 10. јан 2020, 11:01) - anonymous [нерегистровани]

@ O Mili i krstenju

Ни ти ниси разумео, Мило (некрштењак) устројава цркву по свом нахођењу, нешто за шта није овлашћен, он је световни а не духовни владар.

(петак, 10. јан 2020, 10:57) - anonymous [нерегистровани]

@ Hahahaha

Комшија, зашто се мешаш у нешто о чему појма немаш а и није твоја вера.
Амфилохије говори о светој тајни крштења (Мило није крштен) а не о томе када се физички руком прекрстиш, јел видиш разлику?!

(петак, 10. јан 2020, 10:46) - anonymous [нерегистровани]

Ali

Niste preneli ceo tekst