Подгорица: Ухапшена новинарка која се сумњичи за ширење панике

Полиција је у Подгорици лишила слободе А.Ђ. (26) због сумње да је извршила кривично дело изазивање панике и нереда, саопштено је из Управе полиције Црне Горе.

У саопштењу се наводи да је А.Ђ. као главна и одговорна уредница портала ФОС медиа, те и као аутор текста који је данас објављен на овом порталу под насловом "ФОС открива: Припадници РОСУ на располагању Црној Гори за Бадњи дан" у којем се наводи да ће "око 250 припадника РОСУ - специјалне косовске јединице стајати на располагању црногорским безбједносним органима на дан окупљања у Подгорици које је заказано за сјутра", изазвала панику у јавности изношењем лажних вести путем медија.

"Са наведеним је упознат надлежни државни тужилац који се изјаснио да се у радњама лица А. Ђ. стичу елементи кривичног дјела изазивање панике и нереда те да се иста лиши слободе и уз кривичну пријаву приведе надлежном тужилаштву", истиче се у саопштењу.

Управа полиције Црне Горе у саопштењу напомиње да је "све у овом тексту била апсолутна неистина, те још један покушај ширења дезинформација, који је имао за циљ управо ширење панике и нереда, а веће посљедице су спријечене реакцијом надлежних државних органа".

број коментара 3 Пошаљи коментар
(понедељак, 06. јан 2020, 00:27) - anonymous [нерегистровани]

pro-Milov portabl

i to od portala i novine bliskim rezimu, posto vidim da tamo ima dosta "Montenegrina"

(понедељак, 06. јан 2020, 00:20) - Momir [нерегистровани]

Hapsenje novinara

Totalitarni rezim Mile Djukanovica poceo je sa hapsenjem novinara i urednika. To je drzava bez slobode medija, cista diktatura.

(недеља, 05. јан 2020, 23:54) - anonymous [нерегистровани]

To nije panika

I nije njena krivica. Novinarka je objavila samo ono sto je neko rekao. Ako je vest bila lazna, nadlezni su samo mogli da pitaju odakle je ta vest, a ne da je uhapse. Ako je vest bila istinita, onda u tom slucaju, vlasti ponovo ne mogu da hapse nju, oni samo mogu da potvrde ili demantuju tu vest. Ipak sada posle hapsenja novinarke, verujem da je vest o Rosu istinita, jer da nije istinita, ne bi bilo razloga da se vlasti brane na ovakav nacin. Jednostavno, hapsenje novinarke je primitivno mislenje da ce stvari izgledati lepse.