Милановић: Знам да нисам свима по вољи, време је за дијалог

Зоран Милановић обратио се присталицама након победе у другом кругу председничких избора у Хрватској. Поручио је да неће делити хрватске грађане и да ће сарађивати са извршном влашћу.

Милановића су присталице дочекале узвицима "Зоки, Зоки"... Он им је пожелео добродошлицу у "творницу побједа". Захвалио се свима који су га подржали у победи на изборима и онима који нису.

Захвалио се и противкандидаткињи Колинди Грабар Китаровић. На помен њеног имена окупљени су почели да вичу "уа", али их је Милановић у томе прекинуо.

Истакао је да је кампања била тешка и дуга, не увек коректна, али је навео да је политика страствен посао.

Извинио се ако је "било кога превише нагазио" или ако је рекао неку неистину, уз опсаку да то није било намерно.

"Од данас радим посао другачији од овог до сада. Грађани су ме изабрали за председника Хрватске, наше републике свих грађана, Хрвата и оних који то нису", навео је Милановић.

Указао је да му је то што је био премијер представљало терет али је рекао да се борио за истину.

"Знам да нисам свима по вољи и да и данас има таквих. С тиме морамо живјети и наставити даље јер нас има премало, нисмо довољно успјешни и не растемо довољно брзо да бисмо се дијелили", рекао је новоизабрани председник Хрватске.

Навео је да од њега неће чути сладуњаве приче о заједништву, али да ће се трудити да никога без потребе или намерно не повреди. Истиче да је време за дијалог.

"Онакав какав сам био у кампањи бићу и као предсједник. Говорићу, питаћу, тражићу, сугерисаћу и надам се да нећу изневерити поверење које сте ми дали", поручио је Милановић уз оцену да је то велико обећање.

Каже и да ће сарађивати са сваким ко буде у извршној власти и да зна шта председник може а шта не може.

"Неће бити сплетки, тајних дилова и послова, за мене ће све странке бити на истој законској разини, јер ми смо вишестраначка парламентарна демократија", рекао је Милановић.

Навео је и да је његова снага у уставу и да ће му то бити водиља.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(понедељак, 06. јан 2020, 00:52) - anonymous [нерегистровани]

Posebna priča, Komšić?

A po čemu? Čović je biran po istom aršinu, a radio protiv BiH.
Komšić je biran od svih naroda BiH, baš kao i Milanović, Vučić, Đukanović, Merkel, Putin...

(понедељак, 06. јан 2020, 00:02) - anonymous [нерегистровани]

Милановић

А за кога су требали да гласају, а комшић је посебна прича.

(недеља, 05. јан 2020, 23:39) - anonymous [нерегистровани]

@Predsjednik Hrvatske nema velika ovlastenja....

Pa dobro sad, nije bas da je predsednicka funcija nebitna ali ajde.
Druga stvar, ovakavi rezultati na predsednickim izborima nikako ne idu na ruku vladajucem HDZ-u pred parlamentarne izbore koji su sledece godine cini mi se.

(недеља, 05. јан 2020, 23:15) - anonymous [нерегистровани]

Nije ni Komsic svima po volji!

Za Milanovica su glasali i Srbi iz BiH i Hrvatske i sigurno dijaspore, kako je to moguce, a kukaju sto su Komsica birali izmedju ostalih i Bosnjaci...

(недеља, 05. јан 2020, 22:32) - anonymous [нерегистровани]

Predsjednik Hrvatske nema velika ovlastenja....

Drzavu Hrvatsku vode Vlada i Parlament (Sabor),a Predsjednicka funkcija je vise ceremonijalnog karaktera.Porazom Kolinde i pobjedom Milanovica hrvatska scena mnogo gubi na medijskim zanimljivostima,gafovima i vrlo cesto dobrom humoru.Milanovic ne zna zabavljati naciju kao sto to zna g-dja Cokolinda i zato ce je mnogi jos dugo spominjati.