Линта најоштрије осудио најновије претње смрћу Пуповцу

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта најоштрије осуђује нове претње смрћу посланику и председнику Самосталне демократске српске странке Милораду Пуповцу.

Миодраг Линта је у изјави коју је доставио медијима навео да "усташке снаге настављају некажњено и готово свакодневно да исписују србомрзачке графите и поруке мржње широм Хрватске с циљем да се пошаље јасна порука Србима да се иселе или асимилују".

"Један од десетина хиљада србoмрзачких графита јесте и графит исписан у облику игре вешања испод којих пише Пуповац. Сигурно је да наредбодавци и починиоци овог кукавичког и фашистичког чина неће бити пронађени а камоли осуђени за наведени злочин из мржње", истакао је Линта.

У питању је, како тврди, један од мноштва доказа да у Хрватској влада атмосфера мржње и нетрпељивости "због тога што се хрватски народ није суочио са својом геноцидном и злочиначком прошлошћу".

Линта апелује на новоизабрану Европску комисију да пошаље јасну поруку властима у Хрватској да је неприхватљиво да се у једној чланици Европске уније отворено рехабилизује фашизам и нацизам и брутално крше темељне вредности Европске уније тј. људска права, владавина права и антифашизам.

број коментара 0 Пошаљи коментар