Оптужница против 15 припадника Торциде који су претукли Србе

Општинско државно тужилаштво у Шибенику поднело је Општинском суду оптужницу против петнаесторице хрватских држављана који су 21. августа у Уздољу напали грађане српске националности док су у кафићу гледали утакмицу, саопштило је Државно тужилаштво.

Сви нападачи припадају навијачкој групи "Торцида" сплитског фудбалског клуба Хајдук.

Подигнута је оптужница против четворице 19-годишњака, двојице 21-годишњака, четворо 23-годишњака, двојице 25-годишњака, двојице 29-годишњака и једног 28-годишњака, и то због насилничког понашања и наношења тешких телесних повреда, преноси Индекс.

Терете их да су 21. августа око 22:15 са више аутомобила дошли до кафића у Уздољу знајући да се у њему налази већи број грађана српске националности који прате утакмицу Црвене звезде.

Маскирани фантомкама, мајицама и марамама и наоружани разним дрвеним и металним предметима, штаповима и с мачетом у рукама, ушли су у кафић у којем су били власница и осамнаест гостију, међу којима и деца.

Уз разне погрдне речи и псовке, разбијали су инвентар, и онда даскама, штаповима и мачетом физички насрнули на присутне госте, а након тога побегли.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 05. дец 2019, 21:32) - anonymous [нерегистровани]

Kako su se samo prisetili!

I ta predstava nam ne treba.

(среда, 04. дец 2019, 18:00) - anonymous [нерегистровани]

Uzaludno

Zašto ovo objavljujete, kad je jasno kao dan, da nema svrhe.