Мађарска полиција привела 120 миграната

Мађарска полиција јуче је у жупанијама Чонград и Бачкишкун које се граниче са Србијом, привела 120 миграната који су у групама покушали илегално да уђу у Мађарску.

Према подацима мађарске полиције, само у новембру ове године је више од 2.000 миграната спречено да илегално уђе у Мађарску, односно враћено у два прихватна азилантска центра на мађарско-српској граници код Келебије и Хоргоша.

То је највећи број забележених случајева илегалног преласка границе током једног месеца ове године, а тенденција раста се наставља.

Осим што прескачу, обилазе и секу ограду на мађарско-српској граници, илегалци свакодневно проваљују у камионе који чекају на улаз у Мађарску, а покушавају да се сакрију и у возовима који се крећу према Европској унији.

Власти суседне земље, у складу са законом донетим након почетка мигрантске кризе, све илегалце без докумената за боравак у Мађарској, ухваћене било где на територији суседне земље, враћају у прихватне центре на граници са Србијом.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 29. нов 2019, 13:49) - milan lala [нерегистровани]

Angelini -gosti

Madjarske vlasti sve migrante treba expresno da posalju u Nemacku Angeli Merkel jer ih je ona pozvala da dodju . Nije u redu njene goste sprecavati da stignu u Nemacku nego im obezbediti brz expresni transport. Pa neka se ona tamo za njih pobrine a ne da za svoje goste otvara prihvatne centre po siromasnim drzavama Balkana : Srbiji , BiH , Grckoj ....itd .