Рама: Не шаљите више храну и одећу, време је за донације у новцу

Албански премијер Еди Рама апеловао је да његови сународници из земље и иностранства више не шаљу храну и одећу угроженима у земљотресу већ да допринесу финансијски.

Еди Рама је на свом Фејсбук профилу написао да је помоћ у храни и одећи, за сада, приведена крају, да су складишта пуна и истакао да је сада време за донације у новцу, преко отворених интернет платформи.

"Лука Драч више нема капацитете за складиштење, потребе су задовољене и премашене у храни и одећи, захваљујући многим људима, предузећима, организацијама, институцијама из унутрашњости Албаније и споља", навео је Рама уз речи захвалности свима на тим донацијама, као и на разумевању.

Беџет Пацоли, чија се имовина на територији Косова и у иностранству мери милијардама, донирао је милион евра за обнову и помоћ породицама на земљотресом угроженом подручју Албаније.  

Земљотрес јачине 5,1 јединице Рихтеровe скалe погодио је шире подручје Драча, након разорног земљотреса који је Албанију погодио у уторак.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(петак, 29. нов 2019, 07:29) - Jovica [нерегистровани]

Vec poznato

Dijaspora se toga vec naslusala.

(четвртак, 28. нов 2019, 23:00) - Тома-Трстеник [нерегистровани]

Опа Бато!!!

Господин Рама каже не шаљите више
одећу и храну! Да ли је то мишљење и
јадног Народа? Или је то само његово мишљење?

(четвртак, 28. нов 2019, 21:30) - anonymous [нерегистровани]

I novac ali

Naravno i novac treba ali kad jedino imaš odeću da šalješ i želiš pomoći jer misliš na te ljude nije lepo da kažu da ne šalješ. :(

(четвртак, 28. нов 2019, 21:26) - Маторац [нерегистровани]

Истина

Сви ми имамо вишак одеће и донација у хуманитарне сврхе је идеално решење да се ослободимо онога што нам одавно не треба. Њима новац треба за поправку објеката, путева, за гориво за тешке машине, лекове...

(четвртак, 28. нов 2019, 21:07) - Grkinja [нерегистровани]

Čudno baš

Nisu mi se svidele njegove reči. A ja sam baš mislila da šaljem odeću ili šta imam da pomognem, a to je kao da ne želi da pomažemo kako želimo i možemo. Kao da mu je ljubav nepotrebna. Nemam novca. Ljudima treba hrana i odeća, biće hladno, prvi put čujem da pomoć-bar u takvim situacijama- nije prihvatljiva. Čudno baš.
Šta će ti novac ako nemaš da jedeš i ne možeš da se zaštitiš od vremena