Рама захвалио Србији на помоћи након земљотреса

Албански премијер Еди Рама је на ванредној седници владе захвалио свим званичницима земаља региона, Европе и света који су упутили помоћ Албанији након катастрофалног земљотреса, али и свима онима који су порукама саосећали са народом и изразили саучешћа.

Еди Рама је посебно захвалио Албанцима са косовске територије и целе дијаспоре.

"Желео бих да захвалим кабинету немачке канцеларке, председнику Србије који је, као и сви други, изразио спремност и послао специјалну мисију, затим премеју Хрватске и свим пријатељима из (немачке) ЦДУ, који не само да су послали импресивну серију порука, већ су окупљени у већој посланичкој групи Бундестага изразили спремност да учине све да помогну", рекао је Рама, пренели су албански медији.

Рама је захвалио и властима и медијима Италије, који су такође упутили већи део порука у којима су изразили спремност да се укључе у било који процес помоћи и солидарности.

Посебо је захвалио специјализованим тимовима Приштине, за које је рекао да су стигли први у Албанију и изачајно допринели својим капацитетима на спашавању људи.

Напоменуо је и да је на веб страници владе отворена платформа путем које се може донерати помоћ породицама.

Најмање 27 особа је погинуло и више од 600 је повређено у разорном земљотресу, јачине 6,4 јединице Рихтерове скале, који је јуче погодио околину Драча.

број коментара 0 Пошаљи коментар