Из Аустрије враћени хрватски војници због конзумирања алкохола

Tројица припадника хрватске копнене војске из Аустрије повучени су у Хрватску након што је откривено да су конзумирали алкохол, рекао је начелник Главног штаба Оружаних снага Хрватске Мирко Шундов.

Мирко Шундов навео је да су ових дана открили нечасно понашање тројице припадника хрватске копнене војске у Аустрији, које су одмах повукли у Хрватску.

Истакао је да су припадници хрватске војске недопуштено конзумирали алкохол, а у војсци је, каже Шундов, нулта толеранција на алкохол, саопштило је Министарство одбране Хрватске.

"Хрватска војска не скрива информације од јавности, постоји процедура када се може комуницирати с јавношћу. Извукли смо поуке и научили лекције", рекао је Шундов.

Хрватска војска нашла се у центру пажње након случаја шверцера оружја у задарској ваздухопловној бази "Земуник", због које је хрватска председница Колинда Грабар Китаровић пензионисала команданта Хрватског ратног ваздухопловства, бригадног генерала Мату Микића. Смењен је и командант те базе, бригадир Марио Плеша.

број коментара 0 Пошаљи коментар