Смењена цела линија командовања у Хрватском ратном ваздухопловству

Хрватски министар одбране Дамир Крстичевић изјавио је да је на предлог начелника Главног састава Оружаних снага Хрватске и уз сагласност председнице смењена цела линија командовања повезана с превозом шверцера оружја у ваздухопловној бази Земуник.

"Данас смо сменили целу линију командовања у Хрватском ратном ваздухопловству, од команданта вода војне полиције, преко команданта летачког вода, затим команданта ескадриле, и команданта базе. На њихова места су дошли нови људи", рекао је Крстичевић након представљања приоритета хрватског председавања ЕУ у Осијеку.

"Имамо предлог главног начелника Главног штаба да је дошло до пропуста у линији вођења и командовања. Начелник Главног штаба дао је предлог председници Колинди Грабар-Китаровић, а имамо и њену сагласност", рекао је Крстичевић, пренела је Хина.

Министар је рекао да је Комисија коју је формирао да истражи случај превожења кријумчара оружја завршила са истрагом.

"Треба разјаснити да у том хеликоптеру није било кријумчарења наоружања ни муниције. То је истина", рекао је Крстичевић.

Хрватски министар одбране је додао да су смене уследиле због пропуста у линији руковођења и командовања.

"Проблем је да неко није могао да уђе у касарну и није могао да се вози у војном хеликоптеру, и зато смо предузели и направили промене у Хрватској војсци. Данас ће дечки бити суспендовани, а уследиће и правосудни органи који ће то комплетно рашчланити", поручио је Крстичевић.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(среда, 27. нов 2019, 01:35) - anonymous [нерегистровани]

Zakon "prirode"

Riba pocinje da smrdi od glave ali nazalost, cisti se od repa. Zao mi je onih sto su izgubili posao.

(среда, 27. нов 2019, 00:49) - Dragan Stajic [нерегистровани]

upravo tako

"Imamo predlog glavnog načelnika Glavnog štaba da je došlo do propusta u liniji vođenja i komandovanja"
Ako je tako, tu nema sumnje ko je odgovoran. A, ko je krivac... to je neko drugo pitanje.

(уторак, 26. нов 2019, 20:39) - anonymous [нерегистровани]

Smena

Izbori su blizu pa je vladajuca koalicija morala nekog da zrtvuje, zbog rejtinga. Da izbori nisu tu, i ovo bi bilo zataskano kao i mnoge druge stvari pre toga.

(уторак, 26. нов 2019, 14:56) - Патриот [нерегистровани]

Нека чудна политика!

У таквом случају је свуда сасвим нормално да министар одбране први поднесе оставку а не да он смењује друге. Међутим код њих је све наопако па и то.