Додик: Срби имају Републику Српску и своје институције

Српски народ има Републику Српску и своје институције и Изетбеговић "може само да се заноси", рекао је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

"Српски народ има вољу за својом Републиком која има границу према Хрватској и привремену границу према Србији", рекао је Додик у Кришковцима код Лакташа.

Поводом изјаве лидера СДА Бакира Изетбеговића да ништа у БиХ није само српско осим назива Република Српска, Додик је рекао да Изетбеговић "може само да се заноси".

"У Бањалуци су институције које су под управом српског народа. Не желимо тиме да пошаљемо поруку Бошњацима да нису добродошли, али то је чињеница",  истакао је Додик.

Он је навео да разуме фрустрацију бошњачких политичара јер у Федерацији БиХ имају власт само у кантону или два, а и у том ентитету деле је са хрватским народом.

"Тако је у Федерацији, док на нивоу БиХ морају да уважавају наше ставове",  додао је Додик.

Говорећи о 25. новембру, који се у ФБиХ обележава као "Дан државности БиХ", Додик је поновио да њихове тврдње о овом датуму нису тачне.

 

број коментара 3 Пошаљи коментар
(понедељак, 25. нов 2019, 20:19) - anonymous [нерегистровани]

RS

Nemate vi nista, samo galamite bezveze. Srusili ste Jugoslaviju i tu ste sahranili suzivot u BiH.Zivila Republika Srpska !

(понедељак, 25. нов 2019, 20:04) - anonymous [нерегистровани]

Dan čega ?

Dan čega ? Oni koji unistise i zabise noz u ledja Jugoslaviji "slave dan iz Jugoslovenske narodnooslobodilačke borbe , srpske borbe protiv fasizma ! Koja podvala i prevara onih koji misle da je bosna njihova !

(понедељак, 25. нов 2019, 19:07) - anonymous [нерегистровани]

Bošnjaci imaju više nego sto ti misliš!

Samo što vi vršite opstrukciju , i Srbi i Hrvati!
Živjela BiH, zemlja BEZ ENTITETA!