Додик: Какав празник, таква и државност

Српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик, изјавио је да 25. новембар није празник БиХ јер никада није донесена одлука да тај датум буде празник на целој територији државе.

Поводом 25. новембра, који се у Федерацији БиХ обележава као Дан државности, Додик је рекао да Срби више од осталих народа полажу историјско право на обележавање заседања Земаљског антифашистичког већа народног ослобођења Босне и Херцеговине јер су у борби против фашизма и нацизма поднели највеће жртве у Другом светском рату.

Додик је рекао да Дан одржавања Земаљског антифашистичког већа народног ослобођења Босне и Херцеговине нема значај, ако значај нема ни датум одржавања АВНОЈ-а.

"Манипулација са овим датумом и наметање 25. новембра као дана државности огледало је бошњачке политике која наметањима покушава да изгради нешто што не постоји, од заједничког идентитета у БиХ, који не постоји, до празника који нису усаглашени међу свима који живе овде", рекао је Додик за Срну, пренела је РТРС.

Додик је истакао да ће 25. новембар ће бити датум који слави тек пола БиХ, све док ситуација буде таква.

"Какав је празник и каква је државност БиХ која се данас слави показује чињеница да је у Републици Српској данас радни дан без икаквих свечаности. Какав празник, таква и државност", нагласио је Милорад Додик.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(понедељак, 25. нов 2019, 16:00) - anonymous [нерегистровани]

dan drzavnosti?

setimo se napada na JNA u Sarajevu i Tuzli a sada daju imena ulicama kao Titova ulica u Sarajevu i Tuzli.Dodik je u pravu.

(понедељак, 25. нов 2019, 15:29) - anonymous [нерегистровани]

realno i trezveno resenje

jedini puit koji ce obezbediti mir u Bosni je postovanje volje svakog naroda ponaosob. Hrvati svakako zele da se prisajedine matici, Srbi takodje a muslimani ce posle toga imati sasvim dovoljno vremena da promisle o ratu koji su upravo oni dopustili da bude izazvan radi etnickog ciscenja Bosne od ostalih, Srba pogotovo. i kako vreme ide Bosni vreme istice... Narodi u njoj vise nece hteti da budu niciji taoci, medjunarodne politike pogotovo

(понедељак, 25. нов 2019, 15:09) - anonymous Lala [нерегистровани]

To je to

Jedan je Milorad (hvala bogu) svaka mu je na mestu .