Црногорски амбасадори плаћају казну уместо Мирне Никчевић

Тројица црногорских амбасадора одлучила су да плате казну уместо суспендоване службенице Министарства спољних послова коју је суд казнио са 600 евра новчане казне због вређања верника Српске православне цркве. СНП, Уједињена Црна Гора и ДНП осудили су потез амбасадора Црне Горе у Ватикану, САД и Аустрији, Миодрага Влаховића, Небојшу Калуђеровића и Жељка Перовића.

Мирнa Никчевић је осуђена због ставова и коментара на личном профилу на друштвеној мрежи Фејсбук,  након што је вређала вернике који су се на Тројчиндан окупили испред Саборног храма Христовог васкрсења у Храму у Подгорици.

Амбасадори Црне Горе Миодраг Влаховић, Небојша Калуђеровић и Жељко Перовић су оценили да је "лако казнити Мирну Никчевић", али да је "тешко трпети и ћутати на непоштовање и угрожавање Црне Горе и затирање свега црногорског". 

"С обзиром на тода су амбасадори изјавили да на овај начин помажу самохраној мајци и држави Црној Гори од константних напада на њену историју, културу и идентитет, СНП их позива да кажу да ли овим актом подржавају Никчевићкино мишљење о већинском православном становништву Црне Горе због којег је и осуђена, те да ли сматрају да је коректно да новац којим их плаћају грађани троше на помагање особе која је због свог понашања склоњена из дипломатске службе и која наставља да вријеђа и провоцира вјерни народ Црне Горе", саопштено је из СНП-а.

Из Демократске народне партије су оценили да би министар спољних послова требало да повуче Влаховића, Калуђеровића и Перовића с дужности "јер њихово скандалозно провоцирање и донирање за распиривање мржње по Црној Гори, према вјерницима Митрополије црногорско-приморске и Српске православне цркве у Црној Гори, заслужује сваку осуду", преноси РТЦГ.

Из Уједињене Црне Горе су позвали Владу да разреши дужности тројицу амбасадора.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 23. нов 2019, 21:34) - anonymous [нерегистровани]

Dakle,ambasadori misle isto kao i samohrana majka Mirna Nikcevic...

A,za to solidarisanje ambasadora sa g-djom Mirnom treba isto tako kazniti jer i oni isto misle o vjernicima SPC kao i ona.

(субота, 23. нов 2019, 17:22) - Драган [нерегистровани]

ништа

Нико ништа не ради без разлога, а ова тројка сигурно има разлога.