Нова невоља за Јаневу, додатак за "поверљивост" 150.000 евра

Некадашња македонска специјална тужитељка Катица Јанева наплатила је 157.000 евра као надокнаду да не открије детаље предмета на којима је радила, пише скопски портал Призма.

На рачун бивше шефице специјалног тужилаштва Катице Јаневе, већ осумњичене за учешће у афери "Рекет", за четири године уплаћено је око 157.000 евра, што је објашњено надокнадом за "поверљивост" предмета на којима је радила као тужитељка.

Скопски портал Призма објавио је да је на рачун Катице Јаневе током четири године "легло" укупно 46 уплата у укупном износу од 157.000 евра.

У ову суму нису урачунати износи њене плате, која је износила око 3.500 евра.

Одлуке о уплатама доносила је сама Јанева, сходно Закону о специјалном тужилаштву.

Катица Јанева, која је до пре годину дана представљала симбол демократских промена и борбе против корупције у Северној Македонији, налази се у кућном притвору пошто је оптужена да је заједно са некадашњом звездом ријалитија Бојаном Јовановским узела око 1,5 милиона евра од бизнисмена Орце Камчева у замену за бољи третман у тужилаштву.

Директно, Јанева је оптужена да је од Камчева добила 50.000 евра и намештај у вредности од 5.000 евра, како би му дозволила да се брани са слободе.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 22. нов 2019, 14:01) - anonymous [нерегистровани]

I tako je svuda

Gde god je "demokratija" smenila komunizam, korupcija se rasplamsala. U Srbiji i podivljala, odavno. "Izborili" smo se sa korupcijom tako što smo je uveli svuda i sad je više niko i ne pominje. Osim potpuno obespravljenog naroda, ali ko za njega još mari?