Протест због злостављања деце у Заводу у Пазарићу

Више стотина грађана протестовало је испред зграде Владе Федерације БиХ тражећи да хитно реагује због случаја везања деце за намештај и радијаторе у Заводу Пазарић.

Протестна окупљања су уследила након што је федерална посланица из Наше странке Сабина Ћудић на јучерашњој конференцији за медије обзнанила фотографије о везивању штићеника Завода.

Ћудићева се данас јавности обратила путем Фејсбука те објаснила од када датирају снимци до којих је дошла, преноси Кликс.

Ћудићева је објаснила како је јучерашњи дан био тежак, али и неопходан.

"Моја одлука да објавим дио материјала које сам запримила 24 сата прије њихове објаве, који доказују оно на шта је низ званичних извјештаја ријечима упућивао - резултат је мог, али и нашег колективног очаја, као и мог дубоког губитка повјерења у систем и институције ФБиХ", написала је између осталог Ћудићева на Фејсбуку.

Грађани окупљени на протесту тражили су оставке одговорних за овај случај.

Протестанти су узвикавали да "није крив Пазарић, већ да су криви држава и влада". као и "лопови".

Они су позвали запослене у федералној влади да изађу пред грађане. Представнике грађана окупљених испред зграде Владе Федерације БиХ нико није примио, а поручено им је да је премијер Новалић на састанку и да нема времена.

Протест су обезбеђивали припадници полиције, а саобраћај код зграде владе био је затворен за саобраћај.

Сарајевски портал Кликс пренео је да је на протесту било доста младих и студената који тврде да их не занимају ни странке ни политика, већ решење овог случаја.

Многи су били разочарани што се више грађана није одазвало протесту.

број коментара 0 Пошаљи коментар