Комшићева писма краљу Шведске враћена јер нису на енглеском

Писма која је председавајући Председништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић упутио краљу Шведске Карлу XVI Густаву, враћена су у Сарајево јер нису написана на енглеском језику, пише портал "Српскаинфо" позивајући се на сазнања из дипломатских извора.

Након што је Петер Хандке добио Нобелову нагаду за књижевност, Жељко Комшић је у знак протеста упутио писмо председнику Краљевске шведске академије наука Матсу Малму.

Након његове реакције у медијима, Комшић му је писао поново.

Међутим, медијима тада није саопштено да је председавајући Председништва БиХ иста писма покушао да пошаље и шведском краљу.

У сваком случају, писма још увек нису ни стигла до краља захваљујући дипломатском гафу Комшића или некога од његових сарадника који службену дипломатску пошту нису упутили на енглеском језику.

Амбасада БиХ у Шведској, која је у овом случају била само поштар, Комшићева писма је проследила Министарству иностраних послова Шведске одмах по пријему.

Међутим, 14. новембра јој је одговорено да писма упућена краљу од 15. и 18. октобра треба да буду преведена на енглески језик.

Чека се да Комшићев кабинет то учини.

Није познато да ли је Краљевска шведска академија прихватила Комшићева писма, или су и они тражили да им буду преведена, пише портал Српскаинфо.

број коментара 14 Пошаљи коментар
(понедељак, 18. нов 2019, 19:30) - anonymous [нерегистровани]

Cudan

Je li to onaj sto predstavlja Hrvate u Bih, a da ga Hrvati nisu izabrali ?

(понедељак, 18. нов 2019, 19:00) - anonymous [нерегистровани]

primer

Ovo je dobar primer kad osoba dobije neki polozaj /Komsic/ I on stekne ubedjenje da moze da komentarise odluku Kraljevske akademije nauka o proglasenju gos.Handkea za nobelovca u oblasti knjizevnosti .

(понедељак, 18. нов 2019, 19:00) - anonymous [нерегистровани]

Moram priznati da je Komsic...

...cudo!Izabran za clana Predsednistva BiH iz redova Hrvatskog naroda bez njihove podrske,a sada salje pisma u Svedsku u ime BiH iako za to nema "Konsenzus",dakle,u svoje ime. 

(понедељак, 18. нов 2019, 18:20) - anonymous [нерегистровани]

Komsic pise ova pisma u licno ime....

Clan Predsjednistva BiH iz Republike Srpske g-din Milorad Dodik je odmah reagovao na pisanja Komsica rekavsi da on to pise samo u svoje ime i da,po pitanju Nobela Peteru Handkeu,u Predsjednistvu BiH nema koncenzusa.U istom momentu g-din Milorad Dodik je izrazio zadovoljstvo sto je g-din Peter Handke dobio Nobela za knjizevnost i licno mu cestitao.Takodje,svi ostali rukovodioci iz Republike Srpske su g-dinu Handkeu cestitali povodom dobijanja Nobela.
Tako da se zna da g-din Komsic pise pisma svedskom kralju samo u svoje licno ime i mozda u ime samo svojih glasaca.

(понедељак, 18. нов 2019, 17:42) - anonymous [нерегистровани]

Kralj Gustav XVI

nema nikakve politicke moci prema Ustavu Svedske tako da je ovo sto radi Komsic besmisleno.

(понедељак, 18. нов 2019, 16:39) - anonymous [нерегистровани]

A ostali clanovi Predsednistva?

Sta je uradio predsednik Dodik da demantuje lazi Komsica? Sto i on kao clan tog kolektivnog tela nije uputio pismo podrske nobelovcu? Zbog cega uvek gubimo medijski rat? Zbog cega se ne ugleda na predsednika Vucica, koji je uvek u toku svih dogadjanja?

(понедељак, 18. нов 2019, 16:23) - Александра [нерегистровани]

Писмо

Комшићу, јаране, дај да ти то на брзину преведем... човече шта ви тамо радите... катастрофа.
А да бих превела? Не, никад, нема те цене. Гладна и жедна, али заиста, никад. Манипулацију и било шта што иде против истине и мог народ на преводим. Него кажем, онако...
Мир и добро!

(понедељак, 18. нов 2019, 16:20) - milan lala [нерегистровани]

Pateticni Komsic

Evo ga ovaj na svoju ruku bez saglasnosti R. Srpske pise kralju Svedske ......itd . Taj isti Komsici koji je uvek prvi iskakao sa izjavama da , tada predsednik predsednistva , Dodik govori u svoje licno ime, a ne u ime cele BiH. A sad on gle cuda pokusava lazno da govori toboz u ime BiH bez saglasnosti R. Srpske . Nema BiH nikakve buducnosti .

(понедељак, 18. нов 2019, 15:48) - anonymous [нерегистровани]

Zanimljivo je

na kojem jeziku piše komšić.
Na hrvatskom sigurno ne.

(понедељак, 18. нов 2019, 15:48) - Mile [нерегистровани]

Pisma

Komšiću šta ti hoćeš od Hankea on je samo pisac a ne političar vidi nepravdu i to piše ako si se ti prodao muslimanima za šaku konvertabilnih markama to je tvoj problem a ne njegov.