Олуја погодила Јадран, Сава се излила у Загребу

Појачани удари југа на средњем Јадрану и вечерас стварају местимично вишеметарске таласе па су и даље у прекиду све катамаранске линије које Сплит повезују са острвима, речено је у Јадролинијиној агенцији у Сплиту. Сава се излила у Загребу. У Умагу је олујни ветар рушио дрвеће и скидао црепове са кровова.

Делове Јадрана захватило је невреме - олујни југо, плима, јаки удари ветра, који су обарали дрвеће и скидали црепове са кровова.Најјачи удари ветра забележени су у Сплиту, где је југо достизао и 105 километара на час, пренео је Индекс.

"Југо повремено на средњем Јадрану достиже брзину и до 80 километра на сат те у послеподневним сатима није испловио трајект на линији Сучурај - Дрвеник", рекла је за Хину Јелена Ивулић из Јадролинијине агенције.

Додала је како због појачаних удара југа вечерас није испловио ни трајект на линији Трогир - Дрвеник Мали - Дрвеник Вели.

Услед обилних падалина које већи део седмице погађају Загреб порастао је и водостај реке Саве, пренео је Индекс.

Обилна киша у граду пада од синоћ, што је изазвало бројне проблеме у саобраћају, а према најновијим информацијама, дошло је и до изливања реке Саве из корита.

У Умагу је олујни ветар рушио дрвеће и скидао црепове са кровова, а градом је прошла и јака пијавица.

Због обилне кише, за подручје Истре и Лике и Горског котара издат је црвени аларм, а на снази је и за остатак обале због олујног југа.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар