Китаровићева: Успела сам да ишчупам Хрватску из региона

Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић представила је свој изборни програм за нови мандат. Свој програм сумирала је у седам тачака.

Колинда Грабар Китаровић је рекла да су основа њеног програма хрватски развој, хрватски идентитет, хрватска одлучност, хрватска правда, хрватска демократија, хрватска сигурност и хрватски оптимизам.

Грабар Китаровићева се на представљању изборног програма у Загребу обратила, како је навела "Хрватицама и Хрватима у Хрватској, БиХ и свијету" и поручила да је Хрватску позиционирала у централну Европу и Медитеран, преноси Индекс.

"Данас је Хрватска препозната у свијету. Задњих година учврстили смо односе с најважнијим земљама. Иницијативом Трију мора Хрватску сам напокон ишчупала из такозваног региона", рекла је Китаровићева.

Она је за проблеме државе окривила СДП који је имао власт неколико година, тврдећи да је земља тада задужена и да је тадашња власт од Хрватске направила "случајну државу".

Грабар Китаревићева је промовисала изборни слоган: "Предсједница. Јер Хрватска зна", пред врхом ХДЗ-а, који јој пружа подршку на изборима.

Она је као део свог програма навела и хрватски идентитет који, као наводи, треба промовисати "кроз језичку културу" у школама и на факултетима.

Такође, најавила је да ће се борити за очување културног и политичког идентитета Хрвата у БиХ, преносе хрватски медији.

Китаровићева се залаже за бољи економски развој Хрватске, промовисање демократије и нулту стопу толеранције на насиље. Она жели јачање хрватске војске и полиције, а као посебну тачку програма навела је – хрватски оптимизам.

На скупу је говорио и премијер Хрватске Андреј Пленковић, који је Колинду Грабар Китаровић назвао "глобалним хрватским брендом".

Водитељ на промоцији био је некадашњи познати хрватски и југословенски ТВ водитељ Оливер Млакар. Он је о Китаровићевој говорио бираним речима и истакао да је најављује "са поносом".

Избори за председника Хрватске биће одржани крајем децембра ове године, а евентуални други круг након Нове године.

број коментара 19 Пошаљи коментар
(уторак, 12. нов 2019, 13:22) - Cikago [нерегистровани]

Kolindina geografija ?

,,Draga,,Kolinda,sedi evo ti jedan iz geografije !

(уторак, 12. нов 2019, 13:04) - anonymous [нерегистровани]

Hulken

ova je jaca od tektonskih poremecaja

(уторак, 12. нов 2019, 12:32) - Dragiša [нерегистровани]

Hmmm.....

Ova mlada gospodja se na momente gubi.....Kojem to ona regionu pripada?

(понедељак, 11. нов 2019, 19:33) - anonymous [нерегистровани]

Mnogo visoko misli o esbi

Ni o cemu ona ne odlucuje.

(понедељак, 11. нов 2019, 19:30) - Саша [нерегистровани]

Колинда

Ишчупала тако што измишља историју а на власти мафија? Већ годинама ХДЗ је изнад сваког правног акта и понаша се као да је држава у држави. Да иронија буде већа Хрватску је највише младих напустило за време владавине ХДЗ-а него за време "Српске агресије". Жена је изгубила сваку памет јао уосталом и већина елите у Загребу којој се спрема листац.

(понедељак, 11. нов 2019, 19:23) - anonymous [нерегистровани]

Iznenadjen i uvrijedjen

Mislio sam da kad su Hrvati u pitanju nista me ne moze iznenaditi, ali Oliver Mlakar me opasno i neprijatno iznenadio. O doticnoj, njenoj stranci i ostalima zaista ne bih trosio rijeci. Podrska Milanovicu, mozda ne idealnom, ali u svakom slucaju boljem rijesenju.

(понедељак, 11. нов 2019, 19:07) - anonymous [нерегистровани]

Haha

Sa vama na celu, i to mladih sto je bilo ostalo u hrvatskoj, pobegose svi za austriju i nemacku.
Nije ni cudo, sobzirom ko im vodi zemlju.

(понедељак, 11. нов 2019, 18:54) - anonymous [нерегистровани]

Zemljopisac

Hrvatska je balkanska zemlja koliko god se gospodja trudila da je nije.

(понедељак, 11. нов 2019, 18:37) - anonymous [нерегистровани]

Potez veka!

Da “isekla je njihovu dragu domovinu škaricama....” Sada se radi na premeštanju dotične drage, negde u blizini Štutgarta!

(понедељак, 11. нов 2019, 18:31) - anonymous [нерегистровани]

"Iscupala Hrvatsku iz regiona" ?

Ja bih prije rekao da se Hrvatska iz slobode koju je imala u dvije Jugoslavije vratila u tisucljetno ropstvo velikih zapadnih sila koje joj vec masu drugim zastavama po Istri i Dalmaciji.Medjutim,ako ona tako misli neka joj bude,nemam nista protiv.
Da li Predsjednica stvarno misli da se Hrvatska pored SAD i EU nesto pita i da o necemu odlucuje,i da je velike zapadne sile uvazavaju i tretiraju kao ravnopravnu drzavu u alijansi?Stvarno.