Мицкоски: Заев је свестан својих грешака, биће поражен

Након позива премијера Северне Македоније Зорана Заева за хитне превремене изборе, лидер опозиционог ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски рекао је да су грађани имали прилику да виде уплашеног човека који је свестан својих грешака које је учинио.

"Видимо човека коме дрхти глас зато што је несигуран и покушава грчевито да ублажи пораз који је неизбежан на следећим превременим изборима", оценио је Мицкоски и додао да се сада потврдило оно што је говорио претходно - да је потребан нови почетак, како би се Македонија обновила.

Мицкоски каже да је потребно да Македонија постане права модерна и европска земља која ће бити утемељена на приниципима и вредностима, законима и поштовању Устава.

"Снажна економија, тигар на Балкану, имамо план, имамо визију, имамо стратегију, знамо како то да остваримо", рекао је лидер највеће опозиционе странке у тој земљи Христијан Мицкоски.

Председник ВМРО-ДПМНЕ је навео да је убеђен да ће успети да наговори грађане да масовно изађу и да дају подршку политикама ВМРО-ДПМНЕ, које ће, како је рекао, презентовати током предизборне кампање.

Мицкоски је додао да очекује током сутрашњег састанка лидера највечих политичких партија у тој земљи код председника Стева Пендаровског да чује предлог Заева и да види шта подразумева под "брзим превременим парламентарним изборима".

"Треба одмах да их распишемо, формирамо техничку владу са техничким премијером и да идемо на превремене парламентарне изборе", закључио је Мицкоски.

Македонски премијер Зоран Заев данас је на конференцији за медије, након одлуке европских лидера да поново одложи датум о почетку приступних преговора ЕУ са Северном Македонијом, позвао је на хитне превремене изборе на којима би, како је рекао, народ одлучио у ком смеру ће се кретати његова земља.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(понедељак, 21. окт 2019, 13:23) - Nikola [нерегистровани]

Makedonija

Za Makedoniju is strateskih razloga treba da se posle izbora
oformi koalicija SDSM I VMRO.
Pa sve unatrasno da resite.
Da Makedonija bude makedonski drzava da sluzbeni
Jezik bude makedonski.

(недеља, 20. окт 2019, 09:27) - anonymous [нерегистровани]

@Evro-Azijska Unija je...

Englezi izlaze jer im EU ne dozvoljava da igraju po njihovim  pravilima.

(недеља, 20. окт 2019, 06:38) - nb [нерегистровани]

Evro-Azijska Unija je...

...jedino dobro resenje za S. Makedoniji kao i za Srbiju. Od EU nece biti koristi na dugim stazama. Samo da vas podsetim. Englezi nisu ludi sto iz nje izlaze. Oni znaju sta rade. Bili su kolonijalisti i drzali su pod svoju "sapu" najveci deo sveta. U njihovoj kraljevini u to vreme sunce nikada nije zalazilo! Zasto oni izlaze iz EU? 

(субота, 19. окт 2019, 20:30) - dannyfischer [нерегистровани]

klasicno

izigrani od eu...
nista novo...
samo drugi akteri...

(субота, 19. окт 2019, 19:37) - DrMr [нерегистровани]

SM

Mickoski,S.Makedonija ce ekonomski tigar na Balkanu da postane.Koji ce S.Makedonac da poveruje u tako nesto,recima sve se moze.