Катицa Јаневa још 30 дана у притвору

Накадашња шефица специјалног тужилаштва, Катица Јанева провешће у притвору још 30 дана, одлучио је суд у Скопљу. Јанева је, уз Бојана Јовановског и Јордана Камчева, осумњичена за оцену у афери названој "Рекет".

Катица Јанева, једна од осумњичених да је у замену за новац нудила "блажи" однос специјалног тужилаштва, остаће у притвору још месец дана, одлучио је суд у Скопљу.

Додаје се да је захтев одбране да разрешеној специјалној тужитељки буде укинут притвор и да јој се одреди блажа мера за обезбеђивање присуства, односно да се брани са слободе уз дату гаранцију, "послат на мишљење надлежном јавном тужиоцу и по донесеној одлуци суда странка и јавност ће бити додатно обавештени".

Јанева је као гаранцију понудила три стана у Скопљу, што су медији у Скопљу протумачили као "сумњив детаљ", јер се у њеној имовинској картици од имовине наводи само половни "ауди". 

у афери "Рекет" осумњичени су и Бојан Јовановски и Зоран Милески којима је Кривично веће основног суда у Скопљу продужио притвор за још 30 дана прошле недеље.Јанева се налази у притвору од 21. августа.

Јанева је изабрана за шефицу Специјалног тужилаштва у Северној Македонији 2015. године када је постигнут Пржински споразум о формирању техничке владе и Специјалног тужилаштва које је требало да процесуира случајеве проистекле из серије прислушкиваних разговоре из времена владе Николе Груевског.

број коментара 0 Пошаљи коментар