Tрага се за возачем комбија српским држављанином који је са мигрантима слетео у Купу

Возач комбија са мигрантима који је слетео у реку Купу код хрватског места Слатина Покупска је српски држављанин. Сумња се да у подручју према којем је побегао има мина. На граничном прелазу Бајаково ухапшене три особе за које се сматра да су у вези са нападачем.

У месту Слатина Покупска хрватски полицајци покушали су рано ујутро да зауставе комби немачких регистрацијсксјих ознака који се није зауставио, него је возач повећао брзину, па је комби слетело у реку Купу.

Возач, иначе држављанин Србије, побегао је у мински сумњиво подручје, а из комбија који је тонуо полицајци су спасили 11 миграната, међу којима има жена и деце, од којих је једна преминула током пружања лекарске помоћи на месту догађаја, преноси ХРТ.

Портпарол Полицијске управе сисачко-мословачке Дарио Качмарчик рекао је новинарима да су особе које су се налазиле у комбију смештене у полицијску станицу Глина.

"Тамо ће се обавити обавијесни разговор о околностима ноћашњег догађаја, у циљу проналаска возача. За њим се, рекао је, интензивно трага, укључени су сви полицијски службеници – од специјалне, преко интервентне до граничне, као и потражни пси", навео је Качмарчкик.

Како се истиче у саопштењу хрватске полиције, возач је искочио из комбија и побегао према подручју за које се сумња да има мина, остављајући возило да тоне.

Локални становници претпостављају да је реч о особи која добро познаје терен.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 26. авг 2019, 13:26) - Воронцов [нерегистровани]

Каквим се све пословима неће бавити?

Неће само орати и копати, од тог часног посла беже и радије се баве оваквим и другим криминалним пословима.

(недеља, 25. авг 2019, 18:21) - anonymous [нерегистровани]

Uzas, sto sve ljudi rade zbog zarade, i......

…...olako gube - glave!!!