Несрећа на броду хрватске компаније у јужном Атлантику, страдала двојица морнара

Хрватска компанија “Атлантска пловидба” објавила је да је у среду касно поподне дошло до несрећног случаја на броду АП “Дубрава” у јужном Атлантику, преноси ХРТ. У несрећи су повређена четири поморца. У саопштењу компаније наводи се да се очекује долазак хеликоптера с обзиром на то да због јучерашњих временских услова спасилачки хеликоптер није био у могућности да полети.

Двојица помораца не дају знаке живота, а двојица повређених су у стабилном стању, наводи ХРТ.

"Јучер, 17. српња у касним послијеподневним сатима тијеком обављања радних активности дошло је до несретног случаја на броду АП Дубрава због чега је брод прекинуо комерцијално путовање и скренуо ради хитног пружања медицинске помоћи према најближој луци Тубарао (Бразил), од које је у том тренутку био удаљен око 150 наутичких миља", објавила је дубровачка бродарска компанија путем Загребачке берзе.

Повређена су четири поморца - три хрватска држављанина и један украјински поморац. Одмах је затражена хитна медицинска помоћ од бразилских власти, обалске страже и морнарице.

Двојица повређених морнара су стабилно, а два члана посаде не дају знакове живота упркос континуираним мерама реанимације од посаде по упутствима лекара, наводе из "Атлантске пловидбе".

Заповедник, посада брода и компанија чине све како би што пре успели да искрцају повређене чланове посаде, истичу из "Атлантске пловидбе".

Напомињу да се очекује долазак хеликоптера с обзиром на то да због јучерашњих временских услова на мору, удаљености брода од обале и ноћи хеликоптер није био у могућности одмах да полети.

Брод ће по искрцавању повређених и обављању свих процедура у луци Тубарао наставити комерцијано путовање, наводи се у саопштењу.

"Компанија улаже све могуће напоре користећи све расположиве ресурсе како би унесрећене чим прије хоспитализирала и након проведеног лијечења вратила кући", закључује се у објави "Атлантске пловидбе".

Kако се наводи, компанија је изразила најискреније саосећање породицама погинулих.

број коментара 0 Пошаљи коментар