Тужилаштво формирало предмет против Мирне Никчевић

Више државно тужилаштво у Подгорици формирало је предмет против суспендоване прве саветнице у Амбасади Црне Горе у Анкари Мирне Никчевић поводом коментара које је изнела на свом Фејсбук профилу, објавио је Портал РТЦГ.

Због ставова и коментара на личном профилу на друштвеној мрежи Фејсбук, против Мирне Никчевић је почетком седмице покренут дисциплински поступак, након што је вређала вернике који су се на Тројчин дан окупили испред Саборног храма Христовог васкрсења у Храму у Подгорици.

"Током извиђаја прибавиће се сви подаци и обавештења ради оцене да ли се у радњама Никчевићеве стичу елементи бића било којег кривичног дела које се гони по службеној дужности", навели су из Вишег државног тужилаштва, преноси Портал РТЦГ.

Првој саветници у Амбасади Црне Горе у Анкари Мирни Никчевић скраћен је мандат и она је суспендована до правоснажног окончања дисциплинског поступка.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(уторак, 25. јун 2019, 11:30) - anonymous [нерегистровани]

@Фарса

Није неко место саветница у амбасади. Њој следује да буде или амбасадорка или министарка. Најбоље министарка вера или културе.

(уторак, 25. јун 2019, 10:06) - anonymous [нерегистровани]

Jezik i politika

Verujem da bi UVIĐAJ možda i utvrdio odgovornost pomenute "dame", ali sam prilično siguran da će IZVIĐAJ da utvrdi da nema elemenata za bilo kakvu odgovornost.

(уторак, 25. јун 2019, 08:42) - Наставник универзитета [нерегистровани]

Фарса

Нема чега да се плаши г. савјетница док су Мило и његова клика на власти. Он такве не кажњава већ награђује. Наћи ће јој још боље намјештење. Живи били па видјели.