Ђукановић: Бескомпромисно ћемо бранити своје интересе

Црна Гора је одлучна да решава веома деликатно питање цркве, при чему неће наседати на провокације и уздржаваће се од даљег заоштравања ситуације, али ће бескомпромисно бранити своје интересе, поручио је црногорски председник Мило Ђукановић.

Мило Ђукановић је, на позив амбасадора Румуније Фердинанда Нагија, био гост на радном ручку амбасадора држава чланица Европске уније акредитованих у Црној Гори.

Том приликом, Ђукановић је нагласио да је Црна Гора успела да сачува мултиетнички склад и еманципује земљу од зависности према региону и да данас као чланица НАТО-а, на одмаклом путу ка ЕУ, доказује да је у стању да се носи са свим изазовима.

"Црна Гора ће наставити са бескомпромисним унапређењем владавине права и очувањем доброг темпа економског развоја", додао је Ђукановић.

Како је саопштено из кабинета црногорског председника, током радног ручка посебно је исказано интересовање за процес доношења новог закона о верским слободама.

"Ђукановић је истакао да је Црна Гора одлучна да решава веома деликатно питање цркве, при чему неће наседати на провокације, уздржавајући се од даљег заоштравања ситуације, али ће бескомпромисно бранити своје интересе", закључује се у саопштењу.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(четвртак, 20. јун 2019, 13:07) - Cikago [нерегистровани]

Beskompromisna odbrana,naših svetinja !

Mogu samo da dodam,da ce Srbi iz CG a i iz svih zemalja u kojima zive takodje beskompromisno braniti sve svoje svetinje u CG a nije nas malo,Milo Djukanovicu,,pa kom obojci a kom opanci,,.U sve si mogao da diras ali Crkvu nisi smeo.,,Plaši,,me da ti to ne bude zadnje što si uradio protiv svog srpskog naroda .

(четвртак, 20. јун 2019, 12:51) - Cikago [нерегистровани]

Odbrana svetinja u CG !

Uveo Milo montenegro u NATO i odmah,dobio njihova snazna krila .Čim je dobio njihova krila,momentalno je krenuo da se obračunava sa SPC u smislu da ih opljačka i otime njihovu osmovekovnu imovinu .U svetskoj istoriji nije zabeležen takav bestijalan slucaj otimačine i bezobrazluka,naočigled celoga sveta.
Nadam se da će Srbi u CG /čiji su preci stvarali tu državu/uz pomoć Srba iz Srbije i R.Srpske,uspeti da sačuvaju svoje ugrožene svetinje.Sto reče pre neki dan gospodin Bećković,,šta će drugo braniti Srbi u CG ako ne odbrane, svoje svetinje,,

(четвртак, 20. јун 2019, 11:04) - anonymous [нерегистровани]

Pozdrav

Sto je babi milo, to joj se i snilo!
Pozdrav

(четвртак, 20. јун 2019, 10:57) - Воронцов [нерегистровани]

Нака Мило брани своје интересе али нека не угрожава туђа права

То јест у овом случају право СПЦ на постојање и на имовину коју је Мило наумио да отме?

(четвртак, 20. јун 2019, 10:38) - anonymous [нерегистровани]

djukanovic milo

potvrdjeni neprijatelj srba.

(четвртак, 20. јун 2019, 10:27) - anonymous [нерегистровани]

Pojašnjenje

Nase interese, misliš strane interese