Баша: Рама нам је објавио рат, морамо заштитити земљу

Лидер албанске опозиције Љуљзим Баша рекао je да им је албански премијер Еди Рама "објавио рат" и да они морају да заштите земљу, грађане и устав.

Љуљзим Баша је рекао да је њихово право да одговоре "по сваку цену" и "са свим средствима".

"Неће бити избора без опозиције. То је криминал, посебно у условима нове одлуке председника", нагласио је Баша, преноси портал а1он.

Лидер албанске опозиције је додао да партијске структуре у континуитету одржавају сусрете са грађанима којима се, како наводи, објашњава да "Рама спроводи државни удар".

"То је национална опасност и мора одмах да се заустави. Земља ризикује да нам се врати визни режим, изолација и репресивни систем путем хапшења", поручио је Баша. 

Уједињена албанска опозиција најавила је следећи велики "национални протест" који ће бити одржан наредног петка у 20 часова. 

Члирим Гјата из опозиционе Демократске партије рекао је да "организатори протеста једва задржавају грађане да не излазе да протестују сваког дана".

Локалне структуре опозиционих странака свакодневно организују протесте у местима и градовима где се одржавају предизборни митинзи владајуће коалиције, на којима учествује и премијер Рама. 

Владајућа коалиција наставља са изборном кампањом за локалне изборе који су били предвиђени за 30. јун, и поред тога што их је албански председник Иљир Мета одложио.

Рама је критиковао Мету због одлуке о одлагању избора, рекавши да шеф државе доживљава албански устав као "шољу за кафу и предвиђање будућности".

Рама је поручио да ће, и поред одлуке Мете о одлагању избора, локални избори бити одржани 30. јуна и да их опозиција не може спречити.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(субота, 15. јун 2019, 23:14) - anonymous [нерегистровани]

Почело је незадрживо

У Молдавији је грађанска револуција данас завршена, из земље побегли западњачки олигарски све са породицама. Однели чак и столице изс својих кабинета. Народ преузео власт, дао подршку председнику Додону и разјурио лопове и криминалце. Зашто о томе нико не пише у Србији? Тако ће да прође и Рама и Ђукановић и Заев и многи други.

(субота, 15. јун 2019, 22:20) - anonymous [нерегистровани]

Polako

Dolazi rumunski scenario i u Albaniju...

(субота, 15. јун 2019, 22:04) - anonymous [нерегистровани]

Neka malo ratuju

sta bi im falilo.