Чисто море, нови ризорти и нетакнута природа чекају туристе у Црној Гори

Време је за размишљање где на летовање. У Црној Гори сезона је већ почела, а туристи који су се највише ужелели мора већ су на плажама. Највише их је на Будванској ривијери, у Херцег Новом и Улцињу, а доминирају гости из Русије. Проверен је квалитет мора, плаже су сређене, а цене лежаљки неће поскупети, тврде туристички радници Црне Горе.

Црна Гора бори се за своје место на мапи омиљених туристичких дестинација. Конкуренција је све јача, најегзотичније земље су данас много приступачније, а туристи све захтевнији и размаженији. Сезона на 500 плажа на нама најближем мору отворена је почетком маја.

"Последње три године имамо стално повећање квалитета морске воде тако да негде од тих стотину да кажем тачака које контролишемо од Улциња до Херцег Новог, готово 97-98 одсто на тим локацијама море је ознаке К1 – значи екстра квалитета, апсолутно пожељно за купање, уживање и са микробиолошког и са било каквог другог стандарда", каже Предраг Јелушић, директор јавног предузећа "Морско добро".

А стандарди наших комшија, када су нови пројекти у питању, подигнути су на виши ниво. Градилишта једно до другог доста ће променити изглед приморских градова, поготово једно у близини Тивта, на месту бивше касарне.

На црногорском приморју ниче и нови комплекс. На чак 26 хектара биће изграђен највећи ризорт на црногорском приморју. Вредност инвестиције је чак једна милијарда евра, а нешто слично овом ризорту налази се у Дубаију, на Малдивима и Бахамима.

"Специфичан је по томе што је мешовитог типа тако да у самом ризорту имате и марину и резиденцијални део први који даје посебан печат самоме ризорту. Оно што је такође специфично за сам хотел је то што ће издвојити један потпуно нови вид услуге у комплетном Медитерану", истиче Адријана Хусић, пи-ар менаџер "Портонови ризорт".

Нешто другачији одмор обезбеђен је на надморској висини од чак 1.600 метара.

"Оно што је свакако најинтересантније јесте изградња ски-стаза укупне дужине око пет километара, изградња најсавременије и склопиве шестоседне жичаре произвођача 'Допер мајер'", наводи Саша Јекнић, директор ски-центра "Колашин".

Спремно је и Биоградско језеро.

"Овде све настаје и умире природним путем, значи апсолутно нема мешања човека, што је чини једном од последње три прашуме у Европи", тврди Миле Рнковић из Националног парка Биоградска гора.

Ту је седамдесетих година била Софија Лорен, долазио је Тито, а пре две године у тајној посети био је и Харисон Форд. Све до краја октобра сезона у парку је отворена. Стазе са информативним таблама, дрвени чамци, ботаничка башта и туристички возићи само су део понуде овог бисера природе.

број коментара 22 Пошаљи коментар
(понедељак, 05. авг 2019, 20:20) - linex [нерегистровани]

kanalizacija

kolektor ne radi...sve ide u more.nema linex u aptekama dovoljno za svi bolesni.vlada virus jer je prljava voda.usluga uzasna.more prljavo...fekalna kontanimacija je seriozna zakana.

(недеља, 26. мај 2019, 21:06) - anonymous [нерегистровани]

Nekad bili

Nismo više...

(субота, 25. мај 2019, 23:16) - anonymous [нерегистровани]

Nato letovanje

Pa i Grčka je u NATO!
more im je baš "čisto"...
Ja, Boga mi, idem u CG jer je tamo bliže i lepše.
Čuje se jezik koji razumem.
Kakva grčka, kakvi bakrači!
Politika me ne zanima.
Usput, letujem u Ulcinju...
Nikad nikakvih problema nisam imao!

(субота, 25. мај 2019, 23:05) - anonymous [нерегистровани]

da

grcka , auto put spojen skroz ... za cas se stize, dobra usluga, lepo more ostrva, usput se skokne i do svete gore... raj na zemlji....

(субота, 25. мај 2019, 22:22) - anonymous [нерегистровани]

Crna Gora kao Maldivi i Bahami

Bas me lepo nasmeja ovaj tekst.
Drago mi je da je auto -put ka Grckoj skroz zavrsen.
Sada se dole jos brze stize.

(субота, 25. мај 2019, 19:33) - Crnogorac [нерегистровани]

@ o cistoci

Pa sto ne prodajes kucu? Da ne dobijes svake godine „Virus“.

(субота, 25. мај 2019, 19:20) - Simon Simonovic [нерегистровани]

Netaknuta priroda

Zemlja koja je nedavno usla u NATO da prica o netaknutoj prirodi???

(субота, 25. мај 2019, 19:07) - Ivan [нерегистровани]

Grcka

Grcka je zemlja u kojoj najradije letujem. Crna Gora mi nije privlacna.

(субота, 25. мај 2019, 16:44) - Maja [нерегистровани]

O čistoći

Svake godine potkačim virus u Crnoj Gori. Ipak je nerešena kanalizacija glavni problem na cg primorju. Imam kuću pa sam prinuđena tamo da letujem inače me Crna Gora ne bi videla...

(субота, 25. мај 2019, 16:13) - anonymous [нерегистровани]

???

Hvala. ne treba mi ni njihovo ni hrvatsko more.