Хрватска, у гробници пронађен арсенал оружја и експлозива

Већа количина оружја, од "калашњикова" и бомби до ракетног бацача и пластичног експлозива пронађена је приликом отварања гробнице особе преминуле 1945. године у Борову, преноси Хина.

Наводи се да је оружје пронађено на дубини од 20 до 75 центиметара, а полицију је о проналаску оружја обавестио радник комуналне фирме.

У гробници су пронађена четири "калашњикова", три полуаутоматске пушке, две пушке М-48, ручни ракетни бацач, 17 ручних бомби, 36 комада војног експлозива ТНТ од 200 грама, пола килограма пластичног експлозива, три противоклопне мине, девет упаљача за противоклопне мине, 20 метара спорогорећег штапина, неколико хиљада комада различите муниције, уређај за откривање радиоактивности и више комада шанжера за аутоматске и полуаутоматске пушке.

Пронађено оружје биће уништено, а о проналаску оружја обавештено је Државно тужилаштво у Вуковару, наводи хрватска полиција.

Из хрватске полиције подсећају да је и даље у току превентивна акција "Мање оружја, мање трагедија" у којој се било какво експлозивно средство, ватрено оружје или муниција може предати без страха од икакве санкције.

број коментара 0 Пошаљи коментар