Естерајх: Адвокат и детектив иза видеа који је срушио Штрахеа

Иза видео-снимка који је срушио доскорашњег вицеканцелара и лидера Слободарске партије Аустрије (ФПО) Хајнц Кристијана Штрахеа, а уједно и аустријску владу, стоје један бечки адвокат и детектив, тврди бечки дневник Естерајх и телевизија Ое24.

Естерајх тврди, позивајући се на експерта за безбедност Сашу Вандела, да су адвокат Рамин М. персијског порекла и аустријски детектив Јулиан Х. организовали клопку и снимили видео.

У интервјуу за Ое24 Вандл, који је био некадашњи шеф детектива Јулиана, каже да га је обучио и да видео са Ибице јасно носи "његов рукопис".

"То сам приметио чим сам погледао снимке", каже Вандел додајући да се Јулиан Х. Штрахеу и његовој десној руци Јохану Гуденусу представио као бизнисмен из Минхена "Јулиан Талер".

Јулиан у Минхену има детективску агенцију и живи у Бечу.

"Јулиан је кривично гоњен и осуђен, и био је умешан у привредну шпијунажу код фирме 'Пласер и Тојрер'", додао је Вандел.

Јулиан је пријатељ са бечким адвокатом који је договорио први састанак са Гуденусом, потврдио је Вандел.

Трошкове производње видео-снимка који је срушио челнике ФПО Вандел је проценио на око 600.000 евра.

Према његовим речима, видео-снимци су понуђени за више од милиона евра и он сматра да иза свега стоји "политички налогодавац".

Иначе, бечки адвокат је познат и по томе што је већ 2015. нудио саветницима блиским Социјалдемократској партији (СПО) и Народној странци (ОВП) видео-снимке на којима је наводно Штрахе са илегалним супстанцама.

Тај видео-материјал никада није успео да уновчи, јер је тражио превелике своте.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(четвртак, 23. мај 2019, 15:14) - anonymous [нерегистровани]

И,

апсолутно није битно ни ко је снимио, а ни ко је наручио, битно је шта је Штрахе рекао, то не умањује одговорност. Замислите колико има тога да није снимљено.

(четвртак, 23. мај 2019, 11:06) - anonymous [нерегистровани]

istina

Jedna je stvar sto se Video plasira nedelju dana pred evropske izbore ali je druga stvar sadrzaj razgovora u Tom Video gde je jasno da Gospodin Strahe predlaze neka resenja koja se po meni i krivicno mogu goniti(kupovina i manipulisanje novinama,otpustanje i postavljanje novinara obezbedjivanje javnih poslova privatnoj "ruskoj"fimi na racun austrijske drzavne STRABAG firme)
Tako da ovo stvarno treba posmatrati sa raznih interesnih strana.Pratim nemacke emisije ova dva dana oko ovog slucaja i u svim tim emisijama provejava vidno zadovoljstvo da se Austriji tako nesto dogodilo.Strasno

(четвртак, 23. мај 2019, 09:22) - anonymous [нерегистровани]

Kome ne odgovara jaka desnica u EU?

E taj je platio da se odradi ovo. I naravno rusi tj. ruskinja je onaj "loš momak" iz američkih filmova.