Изетбеговић: На сваки потез треба одговорити контрапотезом

На један ћемо увек одговорити са два, рекао је председник Странке демократске акције Бакир Изетбеговић поводом формирања резервног састава полиције Републике Српске и оценио да је свашта могуће уколико одговор буде слаб и да грађани имају разлога за забринутост.

Бакир Изетбеговић је у инервјуу портал Кликс рекао да се "подиже степен извесне медијске и друге агресије у БиХ, награђују се ратни злочинци, негира се територијални интегритет БиХ, прети се том интегритету, полиција у РС се претвара у неку мини војску".

"Те поруке, речи и дела нису нимало оспокојавајући. Треба бити свестан те ситуације, сигурносна ситуација се квари и треба предузимати кораке, не треба чекати да нас нека ситуација задеси", додао је Изетбеговић.

На питање да ли су могући нови сукоби у БиХ, Изетбеговић је рекао: "Па зависиће од одговора".

Указао је да ова садашња реторика и све ово што се ради има различите циљеве.

"Једно је да се одвуку теме са онога о чему они не би да разговарају, о пресуди Радовану Караџићу, о пресуди у вези са 9. јануаром, да се одвуче пажња од социо-економског стања, да се помогне Србији у вези са Косовом, покушава се правити неки баланс. Али се и испробава реакција међународне заједнице, патриота БиХ, бацају се пробни балони да се види какав ће одговор бити. Ако буде слаб одговор, онда је свашта могуће", рекао је Изетбеговић.

На питање да ли ће Федерација БиХ добити свој резервни састав полиције, Изетбеговић је рекао да је СДА покренула иницијативу за попуњавање редовног састава полиције који недостаје, али није искључено ни формирање резервног састава.

"Сматрам да на сваки потез треба одговорити контрапотезом. Ми нисмо срећни што се доводимо у ту ситуацију и што нас присиљавају да реагујемо. На један ћемо увек одговорити са два, када је реч о Федерацији БиХ, дупло више ћемо имати резервних полицајаца, ми то можемо издржати", оценио је Изетбеговић.

После искустава кроз која су прошли Бошњаци не смемо допустити да нам се понове неке ствари, рекао је Изетбеговић.

"Слабост призива силнике, а снага их обесхрабрује", закључио је Изетбеговић.

број коментара 8 Пошаљи коментар
(среда, 24. апр 2019, 23:22) - anonymous [нерегистровани]

Sve je slabiji

Koga briga sta govori Izetbegovic?? Neka radi u FBiH sta hoce a RS ide polako svojim putem.

(среда, 24. апр 2019, 22:39) - Denis [нерегистровани]

Nikad naprijed

Samo kontra i samo prepiranje. Pa zar ne vidis da je destruktivna vasa politika. Odose nam omladina iz BiH. Slusam te svaki put jedno te isto. Ljudi su vise umorni od takve politike.

(среда, 24. апр 2019, 22:02) - anonymous [нерегистровани]

Bakire,

Zao mi je sto si se toliko zaglibio (i bez zivog blata). Samo da te podsetim -- ovo nije 1992-ga; ovo je 2019-ta. Molim te promeni plocu (za dobrobit sva tri naroda). Oni ce i dalje biti komsije sa tobom ili bez tebe.

(среда, 24. апр 2019, 18:52) - anonymous Lala [нерегистровани]

Ta idi ,

Ajde oladi Bakire !

(среда, 24. апр 2019, 15:43) - anonymous [нерегистровани]

Bakir u panici

jer nema toliko policajaca za rezervni sastav u Federaciji!

(среда, 24. апр 2019, 14:18) - anonymous [нерегистровани]

Usla voda u usi

Nema vise Klintonovih pa se sad preti nekakvim kontrapotezima, ne shvatajuci da ce na svaki njihov kontrapotez doci jos 3 poteza na koji oni nece moci odgovoriti.Vreme je da se spustite na zemlju i da ne dramite vise.Shvati Bakire da Bosna nikada nije niti ce biti samo vasa.Kad '90-ih niste uspeli da stvorite dzamahiriju u sred Evrope-Necete nikad!Dzaba kukumacete, evo vec skoro 30 godina, ali tako je kako sto pre se pomirite sa tim bice lakse i vama i nama.

(среда, 24. апр 2019, 14:05) - anonymous [нерегистровани]

Mudžahedini

Šta će Mudžahedini u BIH Izetbegoviću? Kakvu kontrameru u dva koraka ima na tu temu?

(среда, 24. апр 2019, 14:04) - anonymous [нерегистровани]

A je li to govori i na poteze njegovog oca pri napadima na kolone vojnika JNA?

A je li to govori i na poteze njegovog oca pri napadima na kolone vojnika JNA?