Додик са патријархом пред сусрет са папом

Уочи састанка са папом Фрањом у петак, председавајући Председништва БиХ Милорад Додик разговарао је у Београду са патријархом српским Иринејом о предстојећој посети Ватикану. Разговори су иза затворених врата одржани у Патријаршији.

Патријарх Иринеј рекао је да председник Додик иде на важан пут и да га поздравља.

"Ми смо црква једна, Римокатоличка је друга црква. Ми смо блиски, много више нас сједињује него што нас раздваја. Садашњи папа је човек у кога свет има пуно поверења. Има пуно особина епископа хришћанскога, и човека. Драго нам је све што чујемо о њему, а ово ће бити прилика јединствена да председник лично са њим разговара о проблемима који се тичу и католичке цркве и нашег народа", истакао је поглавар СПЦ. 

Председавајући Председништва РС, Милорад Додик истакао је да власти РС са Српском православном црквом, не само на простору Српске, већ и Федерације имају одличну сарадњу.

"Власти РС улажу значајна средства у обнови наших цркава. Скорији пример тога је Саборна црква у Мостару, где је господин Вучић, када је боравио заједно са мном, обезбедили смо  неопходни новац да се тај саборни храм потпуно обнови и да се на тај начин обнови и верски живот у самом Мостару", навео је Додик.

Милорад Додик ће се са папом Фрањом сусрести у петак, 26. априла.

број коментара 0 Пошаљи коментар