Налогодавце убиства Вукотића траже међу "кавчанима"

Истражитељи су у оквиру истраге убиства Веселина Вукотића, који је убијен у суботу на прагу своје куће у Доброти, саслушали више од 30 особа, које су за сада пружиле валидне алибије и нису на списку осумњичених.

Полиција ће испитати и све особе које су на листингу телефона са којима је Вукотић разговарао, а обавиће се и анализа међусобних телефонских комуникација неких безбедносно интересантних особа, не би ли на тај начин можда дошли до лица која су имала мотив да организују злочин, пише Побједа.

Лист наводи да налогодавце злочина траже у редовима кавачке криминалне групе, са којом су синови Веселина Вукотића – Игор и Јован били у сукобу.

Извори из безбедносних служби не очекују да ће убрзо бити решено убиство Вукотића, јер се према досадашњим траговима ради о професионалном егзекутору, који је у њега испалио шест хитаца и мирно одшетао.

Веселин Вукотић се неколико пута оглашавао у медијима, демантујући наводе да његови синови имају било какве везе са криминалним клановима и са оптужбама које им истражитељи стављају на терет.

Његово последње обраћање било је након објављивања информације појединих медија да су његови синови Игор и Јован ухапшени у турском граду Анталија.

Вукотићи су неколико пута били мете напада.

На кућу Веселина Вукотића у августу 2013. године бачена је бомба и тај случај није расветљен. Такође, пре једанаест година на возило Јована Вукотића пуцано је из аутоматског оружја, али ни тај напад није разрешен.

број коментара 0 Пошаљи коментар