Китаровић: Важна сарадња са Србијом

Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић наводи да сматра важном сарадњу са Србијом при чему је посебно важно, како је навела, расветлити судбину несталих.

Колинда Грабар Китаровић је навела да да је као и до сада одлучна да подржи Хрвате у БиХ у њиховом настојању да остваре сва своја права која им припадају као конститутивном народу.

Китаровићева је истакла да важним сматра и решавање проблема са Словенијом.

Хрватска председница сматра да је спољна политика коју је промовисала од почетка снажно усредсређена на што боље позиционирање Хрватске у ЕУ и НАТО.

Посебно је истакла иницијативу три мора, за коју је рекла да је више него успешна.

"Имала сам један циљ – да се глас Хрватске чује, препознаје и уважава", рекла је Китаровићева на конференцији за медије поводом четврте годишњице од полагања заклетве као председнице, преноси регионална тв Н1.

"Добро је бити чланица НАТО савеза, али за своју сигурност смо одговорни ми сами. Издвајања за одбрану нису трошак. Хрватска се не брани само на својим границама, већ се Хрватска брани и на другом крају. Наша је дужност да Хрватску заштитимо", поручила је хрватска председница.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(недеља, 17. феб 2019, 07:40) - Jaako [нерегистровани]

Ne znam

zasto u opste trosimo vreme pricajuci o, a i sa njima. Nasa prica sa i o njima samo im daje znacaj kojeg oni niti imaju niti zasluzuju. Okrenimo se prema onima sa kojima mozemo imati, koloko toliko, normalne odnose. 

(субота, 16. феб 2019, 22:06) - anonymous [нерегистровани]

Savetnici

Kolinda:
S'obzirom da su vas savetnici, kako kazete -- "pogresno savetovali" u vezi pozdrava "za dom spremni", interesuje me, da li su vam i dalje savetnici ili su unapredjeni?

(субота, 16. феб 2019, 21:51) - anonymous [нерегистровани]

Kako to mislis Grabarova?

vazna saradnja sa Srbijom. Kako to najedanput. Najpre more, vrati srpspko Srbima, pa cemo onda u miru i spokoju saradjivati.  

(субота, 16. феб 2019, 19:34) - anonymous [нерегистровани]

Nestali i proterani

Treba postaviti i pitanje o proterivanju oko 250.000 Srba iz Hrvatske. Tamo se izgleda prave ludi kada je to u pitanju.

(субота, 16. феб 2019, 18:26) - FORum LIvii [нерегистровани]

sajam neuspeha

Sve sto je nabrojala su samo stvari koje uopste NISU unapredile Hrvatsku.
Pa u njenom obracanju , NEMA ni reci o ekonomiji koja je u kolapsu , o nezaposlenosti , o egzodusu mladih koji nemaju vreme da cekaju i odlaze, o povratku izbeglih cije kuce i imanja propadaju a sa njima i Hrvatska. 

(субота, 16. феб 2019, 18:26) - anonymous [нерегистровани]

Ne samo nestalih,

nego i proteranih.