Орбан: Не обећавам да ће бити повећања пензија ако угостимо мигранте

Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је да "не може да обећа" да ће Мађарска имати новца за повећање пензија, дечијих додатака или пореских олакшица за породице са децом, "уколико земља буде морала да угости мигранте уз трошкове од девет милиона форинти (28.900 евра) по мигранту годишње", преноси МТИ.

Наводи се да је Орбан у видео-прилогу, који је поставио на својој званичној страници на Фејсбуку, рекао да "Мађарска мора да заштити сопствена достигнућа и мора да остане мађарска".

Орбан је, представљајући кандидате његове странке Фидес у граду Њиређхаза на истоку Мађарске, рекао да "постоје две врсте земаља у Европи: оне које су запосели или ће запосести мигранти и оне које неће дозволити ту инвазију".

"Мађарска припада овој другој групи", поручио је Орбан.

број коментара 3 пошаљи коментар
(среда, 14. мар 2018, 12:39)
anonymous [нерегистровани]

скоро 30.000 евра

По мигранту годишње? Аууууууу!!!! Надам се да неће та мода и на Србију да се прошири.

(среда, 14. мар 2018, 12:36)
anonymous [нерегистровани]

Orbanova igra recima

Orban se igra recima, kako bi izbegao dolazak izbeglica. Pravilno razmislja, jer dolazak izbeglica ce ujedno povecati broj gradjana Madjarske, sto je njihova vecita zelja, ali nece znaciti i povecanje poreza, jer izbeglice bi bile oslobodjene poreza. Pitanje je koliko bi te izbeglice u Madjarsku bile vezane za Madjarsku, posto bi imali EU papire. To mogu Nemacka i donekle Francuska da izgneseu, jer imaju industriju i fale im radnici za poslove koje nece starosedeoci da obavljaju.

(среда, 14. мар 2018, 09:46)
Bracan [нерегистровани]

Tako je, bravo!

Predsednik mađarske vlade, Orban sasvim ispravno zaključuje. Za svako poštovanje i podršku!