Бозанић поздравља искорак у српско-хрватским односима

Председник Србије Александар Вучић, заједно са председницом Републике Хрватске Колиндом Грабар Китаровић, посетио је на Каптолу надбискупа Загребачке надбискупије кардинала Јосипа Бозанића, који је поздравио храбар искорак у побољшању српско-хрватских односа, који су заједно направили председник Вучић и председница Грабар Китаровић.

Aлександар Вучић је приликом сусрета истакао да Католичка црква у Хрватској може много да помогне у зближавању два народа и двеју земаља, саопштила је служба за сарадњу са медијима председника Србије.

Рекао је и да се нада да ће се у будућности "више говорити о ономе што нас спаја, а не о ономе што нас раздваја".

Током разговора, кардинал Бозанић је казао да су односи Србије и Хрватске кључни за овај део Европе и да подржава сваку врсту дијалога који те односе може да побољша.

Након састанка, Загребачка надбискупија издала је саопштење у коме се наводи да је кардинал Бозанић дао подршку да се договором решавају отворена питања између Србије и Хрватске, како би се што више учвршћивали добросуседски односи и стабилан мир између две државе.

На састанку, који је трајао око 40 минута, разговарано је и о односу Католичке Цркве и Српске Православне Цркве, преноси Хина.

Како се наводи, размотрена су питања која се тичу односа верника Католичке Цркве и Српске Православне Цркве, како у Хрватској тако и у Србији.

број коментара 1 пошаљи коментар
(уторак, 13. феб 2018, 09:06)
anonymous [нерегистровани]

Sastanak sa Bozanicem

trebao je znakovito pokazati i ukazati od kuda potiču i dolaze mnogi problemi koji truju i kvare javni prostor u odnosima Srbije i Hrvatske.