Руси граде туристичко насеље код Тивта

Компанија "Метропол груп", власник острва Свети Марко у заливу код Тивта у Боки Которској, градиће ексклузивно туристичко насеље високе категорије. У пројекат ће бити инвестирано око 300 милиона евра.

Руска компанија "Метропол груп", која је власник острва Свети Марко у заливу код Тивта у Боки Которској, најавила је да ће градити ексклузивно туристичко насеље високе категорије, које ће имати шест звездица.

Генерални директор "Метропол групе" Олег Карол рекао је да ће се, хотелско-туристички садржај на овом острву, налазити на простору од 80.000 квадратних метара, а у пројекат ће бити инвестирано око 300 милиона евра.

Према његовим речима, приликом изградње ће се максимално водити рачуна о очувању природног амбијента. Биће коришћене савремене технологије које не наносе штету околини, а струја ће бити једини извор енергије за сва возила на острву.

Карол је оценио да је пројект изузетно важан за развој целог региона и за развој црногорског туристичког потенцијала, сходно стратегији националног развоја.

За изградњу туристичких капацитета на острву Свети Марко код Тивта биће ангажовано од 450 до 900 радника, а након његовог отварања биће запослено њих 300 до 470.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(недеља, 15. нов 2009, 12:49) - anonymous [нерегистровани]

ostrvo sveti marko

rojena sam radovicima kod tivta drago mi je sto ce opet da ozivi sveti marko jer zivimo u velikom mraku zbog mila oktkad nas odvoji od nase matice

(недеља, 15. нов 2009, 10:02) - LUČO [нерегистровани]

Ja se malo prešao

Bio sam siguran da će Milo prodati Amerima, ili Žabarima da mu oproste
grehove.
Pošto sam teški Rusofil,Crna Gora me malo leči, od rana koje mi nanela.

(субота, 14. нов 2009, 16:14) - vitas [нерегистровани]

fino

fino neka brace Rusa..bas mi je drago