Норац отказао пуномоћ адвокату

Након што је председник Стјепан Месић најавио помиловање Мирка Норца, хрватски генерал отказао сарадњу досадашњем адвокату Жељку Олујићу "незадовољан јер га свађа с Месићем, промовишући себе".

Хрватски генерал Мирко Норац изненада је отказао сарадњу досадашњем адвокату Жељку Олујићу и то само два дана након што је Олујић изјавио како Норац неће тражити помиловање од председника Стјепана Месића.

Ту је информацију новинарима потврдио Олујић, који није желео детаљније да открије разлоге за прекид сарадње.

"Мирко Норац и ја смо раскинули мандат мојега заступања. Сада је једино битно какав ће бити исход жалбе о којој треба да одлучи Врховни суд. Његов интерес сада је најважнији", изјавио је Олујић.

Позивајући се на изворе блиске Норцу, загребачки "Вечерњи лист" наводи како је Норац незадовољан Олујићем јер га свађа с Месићем, промовишући себе.

Норац издржава затворску казну од 12 година због злочина над српским цивилима у Госпићу 1991. године, а неправоснажно је осуђен и на седам година затвора због ратних злочина над цивилима у Медачком џепу 1993. године.

Норчева одбрана је поднела жалбу Врховном суду који би почетком идуће недеље требало да одлучује о томе.

Председник Месић недавно је најавио могућност помиловање Норца, који је одслужио осам година затвора. Чињеница да се у међувремену оженио и добио дете, сматра новим околностима које би могле да омогуће помиловање.

број коментара 0 Пошаљи коментар