Кацин: САД преузимају одговорност за стабилност у Европи

Нова америчка администрација је поручила да се уходава и преузима одговорност за стабилност, просперитет и мир у Европи, у Европској унији и на Западном Балкану, рекао је амбасадор Словеније при НАТО-у Јелко Кацин, коментаришући посету потпредседника САД-а Мајка Пенса Црној Гори.

Кацин сматра да је то била "права порука у право време упућена нашем континенту, свету и некима који нису фактор стабилности у региону".

"Пошто је Црна Гора недавно постала чланица НАТО-а, долазак Пенса био је и посета савезничкој држави, па и честитка Црној Гори, која је у Алијанси преузела све обавезе и одговорности", рекао је Кацин за Побједу, преноси РТЦГ

Словеначки амбасадор каже да је Пенс боравио у Црној Гори из више разлога. 

"Дао је снажну поруку и подршку САД целом региону и појединим земљама које су се одазвале адекватним присуством највиших представника држава региона. По нивоу присутности, може се јасно оценити интерес дражава да унапреде и продубе сарадњу са САД-ом", каже Кацин.

број коментара 5 пошаљи коментар
(недеља, 13. авг 2017, 08:08)
anonymous [нерегистровани]

Робеспјер

Ово је у најмању руку чудна изјава из уста једног словеначког минстра. Толико су се бусали да буду независни, а сада су много зависнији него што су то икада у Југославији били. Тада су били свој на своме, а сада се сами нуде и хвале тиме како о њима други одлучују.

(субота, 12. авг 2017, 23:39)
Jovo (gastarbeiter) [нерегистровани]

Cudno

Zar Evropa nije u stanju da se brine o sebi?

(петак, 11. авг 2017, 21:18)
Mića Bor [нерегистровани]

Veliki brat

Dali to vama gospodine Kacin treba staratelj ? Ako jeste , nama bas i nije , po naj manje taj i takav .

(петак, 11. авг 2017, 11:31)
milan lala [нерегистровани]

"Stabilnost"

Gde oni preuzmu ulogu za stabilnosta tu nastane uzas . Dokaz : Irak, Somalija , Avganistan, Yugoslavija , Srbija , Libija , Sirija , Neka hvala... netreba ...sto se tice Srbije ...dosta su nas vec "stabilizovali" mi znamo sami u buduce da vodimo brigu o svojoj stabilnosti , nisu nam potrebni.

(петак, 11. авг 2017, 11:31)
anonymous [нерегистровани]

Hvala njima,

na prosperitetu vidimo kakavje njihov prosperitet.Daleko im lepa kuca.