Стање на путевима за 17. август

Без гужве на границама

Саобраћај у Србији пojaчaн na важнијим путним правцима, посебно на деловима аутопутева који од Суботице и Шида воде, преко Београда, ка Нишу, Прешеву и Димитровграду.

Саобраћај у Србији интензивнији је на важнијим путним правцима, а посебно на деловима аутопутева који од Суботице и Шида (Е-70) воде, преко Београда, ка Нишу, Прешеву и Димитровграду, на Ибарској магистрали и на излазима из већих градских средина, саопштио је данас Ауто-мото савез Србије.

Због радова на поправци мостова преко реке Црни Тимок, на магистралном путу М-5 Параћин-Зајечар, на делу између Селишта и Гамзиградске бање, саобраћај ће бити потпуно обустављен до данас у 17 часова.

Возачи могу да користе следеће алтернативне правце: возачи који иду из Параћина за Зајечар, Неготин или Књажевац, могу да користе алтернативни пут од Селишта ка Бору, па преко Николичева за Зајечар и даље. Возачи који иду из Књажевца, Неготина и Зајечара ка Параћину, могу да користе регионални пут Зајечар-Бољевац, преко Лубнице, и даље ка Параћину или напред наведени правац Зајечар-Бор-Селиште и даље ка Параћину.

На граничним прелазима на улазак и излазак из земље чека се 30 минута, осим на граничном прелазу Товарник, где се чека 15 минута.

У клисурама и усецима, односно поред камених косина, могућа је појава одрона, посебно дуж Ђердапске и Ибарске магистрале, као и кроз Сићевачку, Грделичку и Дренску клисуру.

Због радова на надвожњаку изнад аутопута Е-70 Београд-Шид, у зони Добановаца (прелаз пољопривредног пута код Добановаца), до 15. августа саобраћај ће се обављати према постављеној вертикалној саобраћајној сигнализацији.

Делимично је нормализован саобраћај на регионалном путу Р-120 Темерин-Нови Сад из правца Суботице и Београда. У зони темеринске раскрснице, и даље је затворено скретање са аутопута Београд-Суботица на регионални пут Р-120 Темерин-Нови Сад, а возила се усмеравају на петљу Зрењанин.

На магистралном путу М-22, који од Београда, преко Новог Сада, води ка Суботици, забрањен је саобраћај камионима чија носивост прелази 12 тона. Ова теретна возила се усмеравају на аутопут Е-75 Београд-Суботица.

На регионалном путу Р-115 Ковин-Бела Црква саобраћај ће се због радова на интервентној поправци моста преко канала Дунав-Тиса-Дунав, код Врачевог Гаја, до 15. септембра одвијати према постављеној саобраћајној сигнализацији.

На магистралном путу Чачак-Пожега-Ужице, на деоници код Узића, на коловозу су изражени колотрази па возачи морају спорије и опрезније да возе.

број коментара 0 Пошаљи коментар