Саобраћај појачаног интензитета

Саобраћај је појачаног интензитета на скоро свим путним правцима,а посебно на ауто путу ка Мађарској и Хрватској граници. Возачима саветујемо спорију вожњу, прилагођену условима на путу и више стрпљења и толеранције према осталим учесницима у саобраћају.

Због радова  на мосту преко Дунава код Бешке, саобраћај ће бити у обустављан  од 10 - 11 и од 12-13 часова, у уторак 21. и среду 22. априла. Алтернативни правци за путничка возила су петље Ковиљ и Нови Сад ка Београду, и петља Бешка ка Новом Саду. Возачи могу да користе  пут Београд - Рума - Нови Сад односно стари новосадски пут.

Поправљају се  три моста преко Тимока, на путу Параћин - Зајечар на делу између Селишта и Гамзиградске бање.

Прво ће бити поправљен мост, који се налази непосредно при уласку у тунел. Саобраћај преко овог моста обавља се наизменичним пропуштањем возила.

Поправља се и мост код Меленаца, преко канала Дунав - Тиса - Дунав на магистралном путу Зрењанин - Кикинда, што ће успорити саобраћај на том делу пута.

У  клисурама и усецима и поред нестабилних камених косина учестали су одрони, посебно дуж Ђердапске и Ибарске магистрале, кроз Сићевачку и Грделичку клисуру. Возачима се препоручује опрезна вожња, а посебно на делу  Ђердапске магистрале, где су одрони најизраженији.

Делимично је нормализован саобраћај на путу Темерин-Нови Сад, из правца Суботице ка Београду.

Возила се наизменично пропуштају на магистралном путу Рожаје - Косовска Митровица, у зони граничног прелаза Мехов Крш. Због минирања камених косина саобраћај се обуставља сваког дана у периоду од 10 до 12 часова. Користите алтернативни правац Шпиљане - Тутин - Вуча.

Возила се из правца Свилајнац - Петровац, преусмеравају на правац, Свилајнац - Жабари - Петровац, због поправке моста преко Бусура.

Између Ушћа и Биљановца возила се наизменично пропуштају.

број коментара 0 Пошаљи коментар