Магла на путевима смањује видљивост испод 100 метара

Магла отежава вожњу на већини путева у Војводини, на подручју Сомбора, Суботице, Сремске Митровице, Новог Сада, на прилазима Београду, а слично је и на ауто-путевима који воде ка Мађарској и Хрватској, као и на путевима поред река. Због магле нису ни полетели ни слетели авиони ка Скопљу и Тирани са аеродрома "Никола Тесла".

Магле има и на ауто-путу од Сурчина ка Прељини, као и од Ниша ка Београду поред Велике Мораве, а најгушћа је поред река, канала и језера.

Магла отежава вожњу и смањује видљивост испод 100 метара и на подручју Мачве, Срема, Баната, у Браничевском округу, слично је и на прилазима Београду, на смедеревском, обреновачком, зрењанинском и панчевачком путу, смањује видљивост поред Саве и Дунава, а често је може бити и на превојима, мостовима и надвожњацима.

У зони наплатне станице Јагодина, на већем делу деонице Ниш–Дољевац, у зони наплатне станице Бујановац магла је смањила видљивост на само педесетак метара.

АМСС упозорава да магла представља велику опасност у вожњи, јер додатно ствара и влажне коловозе.

Због мраза и нижих темепратура које само у оним најтоплијим деловима дана достигну позитивне вредности присутна је опасност од проклизавања возила, дужи је зауставни пут, излетања са пута су чешћа, а постоји и опасност од ланчаних судара, зато се возачима саветује да за дужа путовања користе период од 10 до 16 часова.

АМСС преноси и да на наплатним рампама у Србији нема задржавања, а нема дужих задржавања ни на граничним прелазима у Србији.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 13. јан 2020, 10:58) - Bob [нерегистровани]

Krivica

Malo pre sam stajao pored puta i cekao prijatelja.Zapazio sam da u proseku svako deseto vozilo se vozi sa neupaljenim svetlima iako je magla.Strasno, a posle nam je kriv ovaj ili onaj.