Прелазак границе као лутрија – од вишесатних застоја до проласка без чекања

Време чекања на улазак у Србију током претпразничне еуфорије од јутрос је веома променљиво у зависности од таласа пристиглих возила. Најдужа задржавања су из правца Мађарске и Хрватске. Гранични прелаз Хоргош два од 15 часова радиће само из правца Мађарске према Србији.

Грађани Србије се уочи празника враћају из Западне Европе, због чега је у току период појачаног саобраћаја.

Како је саопштила Управа граничне полиције, путничка возила на улаз у земљу на Келебији, Хоргошу, Батровцима и код Шида чекају 60 минута, а код Прешева на излаз 30, док на осталим граничним прелазима нема задржавања.

АМСС наводи да су формиране дуже колоне путничких возила на излазу из Мађарске, на прелазима Хоргош и Келебија, као и с Хрватском на Батровцима, због чега треба очекивати још око пар сати задржавања на излазу из ових земаља. 

Гранични прелаз Хоргош два од 15 часова радиће само из правца Мађарске према Србији, саопштила је мађарска полиција.

Због великог прилива возила из Западне Европе, преко интегрисаног мађарско-српског граничног прелаза Хоргош два, до краја радног времена, до 19 часова моћи ће само да се изађе из Мађарске.

Тако ће за излаз из суседне земље, заједно са суседним прелазом Реске, путницима бити на располагању 15 трака за излаз из Мађарске, наводи мађарска полиција.

број коментара 0 Пошаљи коментар