Које улице су проходне у Београду

Због одржавања скупа у оквиру кампање "Будућност Србије" у Београду се очекује долазак око три хиљаде аутобуса из свих крајева земље. Из собраћајне полиције упозоравају да су улице у зони одржавања скупа већ затворене, да ће због прилива учесника у одређеном тренутку бити затворене и улице Кнеза Милоша и Таковска али и Бранков мост.

Начелник саобраћајне полиције Београда Драган Богосавац рекао је за РТС да ћемо осим зоне око трга Николе Пашића, која је затворена још синоћ у 22 сата, имати и озбиљне поремећаје саобраћаја у другим деловима града.

"У поподневним сатима очекује се затварање улица Кнеза Милоша, Таковске, а у једном тренутку због доласка учесника биће онемогућен и саобраћај на Бранковом мосту", каже Богосавац.

У временском интервалу од 13.30 часова биће затворен Булевар Николе Тесле на делу од Карађорђевог трга до Улице Ушће, у оба смера, док ће Улица Ушће на делу од Булевара Николе Тесле до Бранковог моста бити затворена од 14 часова, саопштио је МУП.

У времену од 13.45 часова, Улица Владимира Поповића на делу од Улице Јурија Гагарина до Старог сајмишта биће затворена у оба смера, а од 14 часова биће обустављен саобраћај у Булевару Милутина Миланковића од Улице Милентија Поповића до Тошиног бунара у оба смера.

У времену од 13.45 часова, саобраћај ће бити обустављен у Булевару уметности од Булевара др Зорана Ђинђића до Булевара Милутина Миланковића.

У поподневним сатима, од 16.30 сати, током кретања учесника скупа, доћи ће до привремене обуставе саобраћаја у Булевару Михајла Пупина, на Бранковом мосту, Улици Бранковој и на Зеленом венцу.

Од 14.30 часова за саобраћај ће бити затворена Улица кнеза Милоша и део Таковске улице до Улице 27. марта у оба смера, а Савска и Сарајевска улица од Дринске до Немањине биће затворена од 14.45 сати.

Немањина улица од Савског трга до Славије биће затворена за саобраћај од 14.45 сати, док ће од 14 часова саобраћај повремено бити обустављен у Булевару краља Александра, од Трга Николе Пашића у правцу Батутове улице.

Трг Николе Пашића затворен је за саобраћај до поноћи.

"Апелујемо на грађане за разумевање и стрпљење. Молимо их да се уздрже од коришћења приватних возила и да се придржавају упутстава припадника Министарства унутрашњих послова који ће бити ангажовани на пословима регулисања саобраћаја", поручили су из МУП-а.

Најављен је долазак три хиљаде аутобуса из свих крајева Србије.

"Предвиђено је да један део аутобуса буде паркиран на Булевару краља Александра, али ће већина бити паркирана на страни Новог Београда и у зони Савског трга", каже Богосавац.

Последња два дана приметне су гужве на прилазима Београду због Великог петка и ускршњих празника који ове недеље славе католици и протестанти па велики број страних држављана транзитира кроз Србију из правца земаља западне Европе. 

Иако се очекује да транзит током дана почне полако да попушта, најаве са граничних прелаза нису повољне, односно број возила је и даље велики, рекао је за РТС начелник саобраћајне полиције Београда Драган Богосавац.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(петак, 19. апр 2019, 16:28) - anonymousPero [нерегистровани]

To

To je dokaz da mitinzi treba da budu zabranjeni u centru grada i treba organizovati na Uscu ili u neki  stadion, zavisi od broja ucesnika.

(петак, 19. апр 2019, 16:15) - Ravnogorac [нерегистровани]

Bez reda

Nikakvog reda u drzavi Srbiji,miting radnim danom?Polovina grada Beograda blokirana.!!!

(петак, 19. апр 2019, 14:17) - anonymous [нерегистровани]

Miting

Osveta Beograđanima, grad se drži na sve moguće načine u blokadi. Od raskopanih ulica do mitinga radnim danom sa raskopanim ulicama. A otpor raste.

(петак, 19. апр 2019, 13:31) - anonymous [нерегистровани]

Budućnost

Budućnost Srbije je danas u Beogradu ❤️ Širite ljubav a ne mržnju...

(петак, 19. апр 2019, 11:00) - iskrena [нерегистровани]

miting

...a čemu koncert !!!! Strašno

(петак, 19. апр 2019, 10:42) - anonymous [нерегистровани]

Užas

Održite miting na zvezdinom stadionu naplatite mitingašima ulaznice,i dobro svima nema gužve po gradu a prihod od ulaznica dati za lečenje bolesnih. A ne ovako maltretirati nas koji radimo danas.

(петак, 19. апр 2019, 09:41) - anonymous [нерегистровани]

Katastrofa

Držati miting radnim danom, I TO PETKOM!!! Pa ima i vikend gospodo...