Мање гужве на Градини, чека се сат времена на излазу из земље

И овог викенда велика сеоба путника из Западне Европе ка јужним дестинацијама. Од петка је био појачан прилив возила на улазу у Србију, али крај викенда означио је и мањи број путника. Возила на Градини уместо два сата, чекају упола краће на излазу из Србије, док на улазу нема већих гужви. И на Хоргошу се краће чека – у оба смера по пола сата.

У јеку туристичке сезоне још један талас путника пролази кроз нашу земљу, зато је од петка било дужих задржавања на путевима и граничним прелазима. Крај викенда означио је и мањи притисак на граничне прелазе.

У протекла 24 сата прошло је више од 30.000 путника, 8.000 возила и око 200 аутобуса. На излазу из Србије било је колона од двадесетак аутобуса и више километара путничких возила. 

На Хоргошу се уместо 45 минута на улазу, односно 60 минута на излазу из земље, сада чека по пола сата у оба смера.

Процењује се да ће овог викенда око 100.000 путника ући у Србију преко граничних прелаза са Мађарском.

Возила на Градини уместо два сата на излазу из Србије, сада чекају упола краће, док на улазу нема већих гужви. Колона дуга шест километара смањила се на само један. 

Број путника се смањује из часа у час, а током ноћи се не очекују веће гужве.

После изградње ауто-пута на источном краку Коридора 10, промет на Градини се стално повећава. За само 12 часова Градину је прешло рекордних 28.000 путника, који важи за један од најфреквентнијих прелаза у Европи.

Процењује се да ће тај гранични прелаз са суседном Бугарском прећи око два милиона путника.

број коментара 0 пошаљи коментар