Саобраћај умерен, опрез због ветра

Саобраћај се од јутрос одвија умереним интензитетом у већини крајева Србије. Ветар је у кошавском подручју слабији у односу на претходни дан, али су удари и даље повремено јаки због чега се саветује опрезна вожња.

Промена времена коју метеоролози најављу донеће кишу и мокре коловозе који условљавају и смањену видљивост на путевима.

Тренуто саобраћај успорава магла која смањује видљивост преко планинских превоја, има је у Пожешкој котлини, Сјеничко-Пештерској висоравни и долини Тимока, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Сви путеви који воде ка зимским туристичким центрима су проходни, а опрезна вожња потребна је због поледице која се јавља у вишим пределима али и на осталим путевима где је коловоз влажан а температуре ниске.

Према последњим информацијама добијених од ЈП "Путеви Србије" нема задржавања на наплатним станицама.

Према подацима Управе граничне полиције РС, на нашим граничним прелазима, на путничким терминалима задржавања су до 30 минута. Задржавања за теретна моторна возила на излазу из Србије на ГП "Келебија" су 90 минута.

Често долази до формирања дужих колона возила на улазу и на излазу из Мађарске, тада задржавања могу бити вишесатна и дужа у односу на задржавање које возаче очекује на нашим граничним прелазима.

број коментара 0 пошаљи коментар