Задржавања на граници и до три сата

На српским границама вечерас је појачан саобраћај, а задржавања за путничка возила на неким граничним прелазима износе и три сата, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Према подацима Управе граничне полиције, на прелазима Хоргош и Келебија, на граници са Мађарском, чекања на излазу из земље су око 120 минута.

На граничном прелазу Хоргош 2 и на Бачким Виноградима, такође на мађарској граници, чекања су око сат времена на излазу из земље.

На граничном прелазу Батровци, са Хрватском, на излазу из Србије чекања су око 120 минута, а на улазу у земљу око 60 минута. На прелазу Шид путничка возила се задржавају око 60 минута на улазу у Србију.

Из правца Босне и Херцеговине, на граничном прелазу Сремска Рача на улазу у Србију путничка возила чекају од 30 до 60 минута.

На осталим граничним прелазима нема дужих задржавања, напомиње АМС.

Време задржавања на граничним прелазима променљиво је , јер су због туристичке сезоне и појачаног саобраћаја честе промене са тендецијом пораста у данима викенда.

АМС подсећа да се у правцу ка Мађарској може да користи прелаз Бачки Брег који је отворен 24 сата, а алтернативни прелази ка Хрватској су Бачка Паланка, Сот, Љуба и Нештин.

број коментара 0 пошаљи коментар